Sényő-Carnifex – Bodó Böde ellen is megtesz mindent

Bodó Gábor a Fradi ellen vezetheti pályára a társait
Bodó Gábor a Fradi ellen vezetheti pályára a társait - © Fotó: Pusztai Sándor
Sényő – A Sényő-Carnifex tévés meccsen fogadja a Ferencvárost.


Majd egy hónap választ el bennünket a szilvesztertől, a karácsony három hét múlva lesz, Sényőn mégis már szerdán ünneppel zárul 2018. Ahogy Pehely Zoltán polgármester fogalmazott, „egy nappal hamarabb érkezik a Mikulás”, aki ezúttal a magyar válogatott játékosokkal és jó nevű légiósokkal teletűzdelt Ferencvárost hozza magával a Magyar Kupa nyolcadik körében.

Bármi is lesz a vége

– Az ország legnépszerűbb csapata, a rekordbajnok Ferencváros látogat hozzánk – mondta Imrő László, a Sényő edzője. – Sényőn már lassan hagyománya van a kupában a jó szereplésnek. Gondolok itt a tavalyi kupamenetelésünkre és a megnyert Amatőr-kupára. Ebben az évben két kört teljesítettünk, így a sorsoláskor némi szerencsének köszönhetően megkaptuk a Ferencvárost. Felfokozott hangulatban várja a település és a csapat is a mérkőzést, amit ráadásul még az M4 Sport élőben közvetít. Célunk a tisztes helytállás és az, hogy megnehezítsük ellenfelünk dolgát. Ettől szebben nem is zárhattuk volna az évet. Kezdtük az MTK-val és lezárjuk a Ferencvárossal. A mérkőzés végeredményétől függetlenül szép és eredményes évet zártunk.

Óriási a várakozás

Merthogy az év első tétmeccsén ugyancsak a kupában, az MTK-val játszott az akkor még megye I-es csapat, amely az idegenbeli 4–0-s vereség után, hazai pályán 2–0-ra győzött. Ha ekkora bravúrban nem is, a tisztes helytállásban bíznak az NB III-as együttesnél.

– Óriási várakozás előzi meg a mérkőzést, igazi futballünnep lesz Sényőn, mely úgy gondolom, megkoronázza a 2018-as évet – mondta a hazaiak másik mestere, Fiumei Viktor. – Természetesen megpróbálunk tisztességesen helytállni. Magyarország legnépszerűbb, és az NB I-es tabella alapján jelenlegi legjobb csapata ellen.

Jutalom az egész évért

Ahogy mondja az edző, a Fradi öt ponttal előzi meg a Mol Vidit, nemrég a Kisvárdát győzte le 2–0-ra és a Magyar Kupában sem nagyon izzadt meg eddig: a Csongrád megyei első osztályban szereplő Szegedi VSE-t 2–0-ra múlta fölül, az NB III-as Sárváron 4–0-s eredménnyel lépett át.

– Tudjuk, milyen mérkőzés vár ránk, tisztában vagyunk a képességeinkkel – ezek már Bodó Gábor csapatkapitány szavai. – A Fradit senkinek sem kell bemutatni. Újoncok vagyunk az NB III-ban, eddig szépen haladunk a kitűzött célunk felé. Ezért azt gondolom, ez a mérkőzés a jutalma az egész éves teljesítményünknek. Nagy dolog ez a klub a település életében. Nyilván nem feltartott kezekkel fogunk pályára lépni, szeretnénk megnehezíteni a Ferencváros dolgát.

A találkozót szerda délben játsszák, a tét a legjobb tizenhat közé jutás.

MKNyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés