Szellőtalpú lánglovagok Nyíregyházán

By Pusztai Sándor
Akt.:
Tűzoltók
Tűzoltók
Nyíregyháza – Tizedik alkalommal rendezték meg a lépcsőfutó versenyt a megye tűzoltói részére. Korábban Nyírbátor és Nyíregyháza tűzoltói szedték legfürgébben a lábukat.

Erős mezőny állt idén is rajthoz, a terep hagyományosan a Bánki Donát középiskola kollégiumának külső lépcsősora. A 191 fokot a győztesek minden évben kevesebb, mint 50 másodperc alatt teljesítették.

A pénteki versenyen Nyíregyháza egyik csapata 45 másodperc körüli eredményt teljesített. Aki erre legyintene, ne tegye, mert mindezt beöltözve védőruhában, és légző palack használatával kell tejesíteni. A versenyt lent, fent zsűri ellenőrzi, menet közben pedig emelőkosaras járműből nézik. Bíztatni szabad egymást, annál is inkább, mert nem az elsőként befutó, hanem a másodikként befutó tűzoltó eredménye számít, ugyanis a futó órát az elsőként induló tűzoltó indítja, de a másodikként érkező nyomja le.

A verseny felmenő rendszerű, a budapesti döntőben az itteni győztes indulhat, de ettől jóval nagyobb a jelentősége annak, hogy a tűzoltók állóképessége kitűnő legyen, illetve tűz esetén a magas épületekben sem lehet veszélyben a lakosság.Nyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés