Szpari – Komoly munkát sikerült elvégezni

Bobozásra is futotta a síközpontban
Bobozásra is futotta a síközpontban - © Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu
Nyíregyháza – Lucsánszky Tamás elégedett a magaslati edzőtáborban tapasztaltakkal.

Kemény napokon vannak túl a Nyíregyháza Spartacus focistái. Pénteken este tértek haza a szlovéniai Roglából, ahol tíz napot töltöttek el magaslati edzőtáborban. Gyakorta napi három edzést is vezényelt Lucsánszky Tamás, és négy felkészülési találkozót is játszott az együttes.

– Nagyon szorgalmasan és jól dolgoztak a fiúk, úgy érzem komoly munkát sikerült elvégezni. Reméljük, hogy a formába hozó időszak is jól sikerül, és akkor komolyabb előrelépés várható az előző szezonhoz képest – summázott véleményt a Szpari vezetőedzője.

Szerdán ellenőrzik az adatokat

A felkészülési időszak egyik gyakori problémája, hogy a korábbi és az új játékosokat egy edzettségi szintre kell hozni. Ez a Szparinál is jelentkezett.

– Ezt jól segítette az, hogy már korábban felméréseket végeztünk és az edzőtábor előtt is igyekeztünk csoportonként dolgozni. Szerdán lesz egy kontrollmérés, és kielemezzük, hogy az edzőtábor munkája miként alakult egyénenként és közösen – így a felvetésre Lucsánszky Tamás.

Azok a kapott gólok…

A Szpari négy edzőmeccset játszott. Legyőzte az orosz élvonalbeli Mahacskalát (3–2), ikszelt (1–1) a szerb első ligás Vranje ellen, majd két tizenegyesgóllal kikapott (1–2) a tavaly Európa-liga résztvevő szerb Cukarickitől. A zárást a szlovén második ligás Verzej elleni döntetlen (0–0) jelentette. A Szpari góljait Rudolf Gergely (hármat), Rezes László és Sinanovics Sinan szerezték.

– Az edzőmérkőzéseken nyújtott teljesítményekkel elégedett voltam. A minőség még helyenként kívánnivalót hagyott maga után, igaz, szervezett és jó ritmusban játszó ellenfelekkel találkoztunk. Mindenki jó hozzáállással és mentalitással játszott. Kicsit sokallom a kapott gólok számát, de majd igyekszünk ezt is kiküszöbölni – mondta végezetül Lucsánszky Tamás.

A csapat hétfőtől Nyíregyházán folytatja a munkát, a hetet egy Cigánd elleni edzőmérkőzés fogja zárni.

– KM-ML –Nyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés