TOP 100: siker, és ami mögötte van

Böszörményi Attila ügyvezető igazgató
Böszörményi Attila ügyvezető igazgató - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A kormányhivatal szorosabbra fűzné a kapcsolatát a helyi cégekkel, vállalkozásokkal.


Ahogy arról beszámoltunk, az idei TOP 100 rendezvényünkön Böszörményi Attila, az Eissmann Automotive Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója vehette át a Gazdasági-díjat.

– Ez a siker közös, hiszen a dolgozóink nélkül nem lettünk volna képesek ilyen remek eredmény elérésére. Az eredmények alapjául a motiváció, az elhivatottság és a mindenki által elfogadott és következetesen alkalmazott lean-rendszer szolgált – fogalmazott a Hotel Korona dísztermében megrendezett ünnepségen Böszörményi Attila, majd hozzátette: a dolgozókat fel kell hatalmazni, hogy önállóan dönthessenek, megvalósítsák elképzeléseiket, részt vegyenek a munkahelyük alakításában.

– Persze, ennek összhangban kell lennie a cég érdekeivel is – húzta alá az Eissmann ügyvezető igazgatója.

Több minden megújult

– Szeretnénk a helyi foglalkoztatókkal még erősebbre fűzni a kapcsolatunkat, olyan képzéseket és tanfolyamokat kívánunk a jövőben meghirdetni, melyek elvégzése után az álláskeresőnek valós esélye legyen munkát találni. Másik élő probléma, hogy kevés a gyakorlati képzőhely, ezek számát is bővíteni szeretnénk – mondta Román István, a megyei kormányhivatal vezetője, majd kiemelte: jövőre nő a minimálbér és a szakmunkás bérminimum, a közfoglalkoztatottak számára ez is motiváló erő lehet ahhoz, hogy a versenyszférában helyezkedjenek el.

Újabb ipari parkok

A megyeszékhely gazdaságfejlesztési stratégiájának fontos részét képezi a Nyíregyháza gazdasági erejét növelni képes újabb vállalkozások idetelepülését elősegítő ipari park program.

Dr. Kovács Ferenc polgármester jó hírekkel szolgált ezen a téren is.

– Két új ipari parkkal kívánjuk növelni a város tőkevonzó erejét. Az egyiken, a Lego gyár környékén kialakított 24 hektáros területen már elkezdődött a szükséges infrastruktúra engedélyeztetése és kiépítése, míg a valamivel nagyobb méretű másik parknak csak a terület kijelölése történt meg. Ugyancsak a gazdaságfejlesztést szolgálja majd az a stratégiai megállapodás, amely a Debrecenben épülő új BMW autógyárhoz is kapcsolódik, s amelyről már előrehaladott tárgyalások folynak a megyeszékhely és a szomszédvár vezetői között. A megállapodás célja, hogy a kormányzati infrastruktúra fejlesztési programból részesülni tudjon Nyíregyháza városa is – árulta el dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere.

TG, GB


Nyíregyháza - Az Eissmann Automotive Hungaria Kft. ügyvezetője, Böszörményi Attila vette át a Gazdasági-díjat. Ez az esztendő sem ért véget a TOP 100-as rendezvényünk nélkül: kedden bemutattuk azt az exkluzív kiadványunkat, mely hű képet ad Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gazdasági életéről. A Ho...

Nyíregyháza - Dr. Nemes Attila, Michelin Hungária Kft.: - A pontos számadatok még nem állnak a rendelkezésünkre, ám volumenét tekintve jobb évet zárunk a tavalyinál is, a termelés a felső kategóriás abroncsok felé tolódott el. Virág Viktória, Kelet-Alfi-Ker Kft.: - A forgalom szempontjából jó éve...

Nyíregyháza - A fejlesztések eredményességét három országos elismerés is bizonyítja. – A nyíregyházi önkormányzat fejlesztéseivel szolgálja a területén működő nagyvállalkozásokat. Ezt jól példázza, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program révén elnyert 29,6 milliárdos forrását szi...Nyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés