Új alapanyagokból egészségeset és finomat

Akt.:
Új alapanyagokból egészségeset és finomat
Nyírpazony – A diétás étkeztetésről tartott kóstolóval egybekötött érdekfeszítő előadást szombaton a nyírpazonyi önkormányzat szervezésében Tanács Attila fejlesztőséf, illetve mesterszakács, a Mindenmentes Főzősuli alapítója.

A rendkívül informatív és hiánypótló bemutatóra és találkozóra annak apropójából nyílt lehetőség, hogy a település önkormányzata a különféle ételallergiában szenvedő gyerekek ellátása érdekében a több mint 40 millió forintból felújított konyháján belül kialakított egy jól elkülöníthető, különálló konyhahelyiséget, ahol a glutén-, tej- vagy tojásérzékeny gyerekeknek készülhetnek a jövőben az egészséges ételek. Az önkormányzat a technikaiak mellé a személyi feltételeket is megteremtette, ugyanis a konyha élelmezésvezetője, Székely Zoltán elvégzett a közelmúltban egy diétás szakácstanfolyamot, és azóta a munkatársai is követni kezdték a példáját.

A fejlesztőséfet és közönségét Dubay László polgármester köszöntötte, aki nem csak az új konyharészt mutatta be büszkén a nap folyamán, de elmondta azt is, hogy mára az alapanyag-beszerzés gondjai szintúgy rendeződtek. A mind szélesebb körű tájékoztatás érdekében ez alkalomból a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatala, Népegészségügyi Osztályának a hatósági szakügyintézőjét is meghívta, aki néhány fontos szabályra, az intézményi kötelezettségekre is felhívta a jelenlévő szülők és érintettek figyelmét. Ezután következett Tanács Attila mesterszakács lebilincselő előadása, aki saját készítésű ételeivel is meggyőzte a hallgatóságot arról, hogy lehet gluténmentesen, esetleg tej és tojás nélkül is finomat, változatosat adni az ételallergiás gyerekeknek, és az ipari élelmiszerektől inkább már elfordulni készülő családnak.

A részletekről bővebben a Kelet-Magyarország hasábjain olvashatnak a későbbiekben.

MJNyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés