Versenyt rendeznek a madarak és fák napján

Gyűrűzési bemutató a madarak és fák napján
Gyűrűzési bemutató a madarak és fák napján - © Fotó: KM-archív
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Immár 25. alkalommal szervezik meg az országos vetélkedőt.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a madarak és fák napja alkalmából országos versenyt hirdet általános iskolai felső tagozatos tanulók számára. A megmérettetés célja, hogy versenylehetőséget biztosítson azoknak a természet iránt érdeklődő tanulóknak, akik az iskolai órákon, szakkörökön, erdei iskolákban és természetjárás során szerzett tudásukat szeretnék összemérni az ország más részein élő diákokkal.

Kecskeméten lesz a döntő

Az idén már 25. alkalommal meghirdetett országos verseny első körös területi fordulóira 10–14 éves tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezhetnek, a határidő március 5., a területi forduló időpontja március 23.

A területi fordulón iskolánként maximum két csapat vehet részt, egy iskolából csak egy területi helyszínre lehet jelentkezni. A részvétel ingyenes. A területi fordulókon első helyezést elérő csapatok jutnak tovább az országos döntőbe, amelyre Kecskeméten, a Természet Házában kerül sor május 11-én. Részletes kiírás és a versenyfordulók tematikája: http://www.mme.hu/madarak-es-fak-napja-orszagos-verseny-2018. KM

Százéves hagyomány

A madarak és fák napja egy több mint százéves hagyománnyal rendelkező jeles nap Magyarországon, amelyet május 10-én ünneplünk. Célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára.

KMNyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés