Nyíregyházán járt a Német Nagykövetség sajtósa

Akt.:
Nyíregyházán járta a Német Nagykövetség sajtósa
Nyíregyházán járta a Német Nagykövetség sajtósa - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az oktatási intézményekkel, a gazdasági élettel, a gyógyturizmussal ismerkedett csütörtökön Nyíregyházán Claudia Walpuski, a budapesti Német Nagykövetség sajtó-referatúrájának vezetője, aki dr. Kovács Ferenc polgármester meghívására érkezett a megyeszékhelyre.

Ellátogatott többek között a Hübner Kft.-hez, felkereste a LEGO Manufactoring Kft.-t, megismerkedett az élményfürdő legújabb szolgáltatásaival, találkozott a Debreceni Egyetem egészségügyi karának hallgatóival, majd megbeszélést folytatott a város vezetőjével is.

Délután találkozott a városban működő nyomtatott és elektronikus sajtó képviselőivel dr. Barabás László, az Osztrák Köztársaság tiszteletbeli konzuljának közreműködésével. A beszélgetés során szóba került sajtó helye és szerepe, a kis közösségi rádiók fontossága, a sajtószabadság kérdése úgy Magyarországon mint Németországban.

Claudia Walpuski újságírói kérdésre elmondta, a Német Nagykövetség fontosnak tartja, hogy közelebb kerüljön a magyarországi emberekhez, ezért működtet honlapot és jelen van a közösségi oldalakon is.

KM
hirdetés