Nyíregyházát népszerűsítették a Temesvári Magyar Napokon

Nyíregyházát népszerűsítették a Temesvári Magyar Napokon
Nyíregyháza – Ilyen még nem volt! Első ízben szervezte meg a helyi Várbástya Egyesület a Temesvári Magyar Napokat, amelyen bemutatkozott Nyíregyháza városa is.


Az Opera téri megnyitó ünnepségen dr. Kovács Ferenc, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere is köszöntötte a megjelenteket. A rendezvényen a népi hagyományok, a gasztronómia és kézműves mesterségek bemutatása mellett a magyarországi turisztikai célpontokat is népszerűsítették. A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-vel önálló faházban mutatta be a város és a Nyírség turisztikai attrakcióit. A Nyíregyházi Állatpark oroszlán jelmeze már messziről odavonzotta nemcsak a kicsiket, hanem a nagyobbakat is, akik örömmel készítettek közös fotót az oroszlánnal. Természetesen nem maradhatott el a hungarikumnak számító pálinka kóstoltatása sem. Az utolsó napon, a Bikini koncert előtt tartották a tombolasorsolást, melynek egyik szerencsés nyertese a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által felajánlott wellness pihenéssel lett gazdagabb.

A rendezvény sikerét bizonyítja, hogy nemcsak a magyar nyelvűeket szólította meg, hanem számos román érdeklődő is kilátogatott a rendezvényre.

KM
hirdetés