Nyíregyházi csomópont fejlesztés – A panasziroda nyitva áll

A Bethlen–Mező utcai csomópont átalakítása miatt fokozottabban kell figyelni
A Bethlen–Mező utcai csomópont átalakítása miatt fokozottabban kell figyelni - © Fotó: a szerző
Nyíregyháza – A Bethlen–Mező utcai csomópont átépítése közben választ adnak a felmerülő kérdésekre.

Javában átépítik a megyeszékhelyen a Bethlen–Mező utcai csomópontot. Olvasónk Szekeres András jelezte, hogy elzárták a kapujához vezető utat, így hiába vitték volna el tőle 11 mázsa mézet, nem lehetett megközelíteni az ingatlant, ezért meghiúsult az üzlet. A hullámpaláinak is van vevője, viszont azt sem lehet elszállítani. „Igazán tehettek volna egy ideiglenes átkelőt erre az árokra. Nem azokat bántom, akiknek lapát van a kezükben, hanem az engedély kiadóit hibáztatom” – dohogott.

Ideiglenes az állapot

– A munkaterület átadása után a kivitelező újsághirdetést jelentetett meg a kivitelezés ütemezését illetően, valamint lakossági tájékoztatót tartott május 20-án, amiről szintén újsághirdetésben, illetve szórólapon értesítette a lakosokat – kezdte reagálását Karcagi Orsolya, a beruházó NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.
– A kivitelező kötelessége a panasziroda fenntartása a beruházás teljes időtartama alatt, ahol a felmerülő kérdésekre választ ad, ennek elérhetőségeit a szórólapokon is feltüntette (a panasziroda elérhetősége, tel.: +36 52 249 869, info@terra-ikon.hu). A munkaterületen 7–17 óra között ott tartózkodik az építésvezető, akinél szintén adott a lehetőség panaszt, észrevételt tenni.

– A munkatechnológia miatt ténylegesen előfordul, hogy ideiglenesen nem használható a kapubejáró, de sürgős esetben a ki-bejárás 15 percen belül megoldható. A szegélyépítés során az átjárást – a beton teherbíró képességének eléréséig – kapubejárónként 3 napig szükséges szüneteltetni, azonban természetesen indokolt esetben van megoldás a felmerülő problémákra. Ezeket a fenti elérhetőségeken is jelezni lehet a kivitelezőnek.

– A NIF Zrt. utasította a kivitelezőt, hogy a most fennálló problémát haladéktalanul orvosolja, illetve a továbbiakban a lezárást megelőzően néhány nappal tájékoztassa az érintett lakosokat – közölte Karcagi Orsolya.

A tervek szerint ez év végére elkészül a csomópont, és a közeledők gyorsabban és biztonságosabban érhetik el a belvárost. Szekeres András vágya ettől jóval közelibb: szeretne végre bejutni a portájára.

KM-LTL


Nyíregyháza - A Bethlen-Mező utcai csomópont átépítését támogatja, de a lezárt utat sérelmezi. Oktoberfest feliratú baseballsapkájában korántsem volt ünnepi hangulatban Szekeres András, akivel szerda reggel a Bethlen-Mező utcai csomópontnál futottunk össze. Miközben tolta a biciklijét, szavai azt...
hirdetés