Nyíregyházi cukorbeteg gyerekek a Tour de Hongrie-n

Az eredményhirdetés után
Az eredményhirdetés után - © Fotó: egyesület
Nyíregyháza – A legtanulságosabb valaminek az elfelejtése volt, méghozzá a leküzdhetetlen akadályoké.

Augusztus második hetében rendezték meg az idei Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amin elindult a Team Novo Nordisk csapata. Ez önmagában nem hír, az viszont igen, hogy a csapat cukorbetegekből áll, és így teljesítették a 860 kilométeres távot.

A diabéteszes élsportolók megmutatták, hogy valóban nincs lehetetlen.” Balogh Zsuzsa

Tizennyolc izgatott gyerek

–Részt vehettünk ezen az eseményen, hogy biztassuk a csapatot. Augusztus 14-én a busz hajnalban gurult ki Nyíregyházáról 18 izgatott diabéteszes gyerekkel a fedélzetén, az úti cél nem volt más, mint a Balaton partja, Siófok – újságolta örömmel Balogh Zsuzsa, a Nyír-Diabet Egyesület elnöke. – Egy órakor pedig már érezhette is a víz felől érkező szellőt a társaság, a csapatkamion előtt rögtön el is készültek az első emlékképek.

– Ezután következett az első napi kihívás a versenyzőknek, szurkoltunk nekik a rövid távú szakasz rajtjánál. Az eredményekre várva beszélgettünk neves professzorokkal, és két egyes típusú diabéteszes versenyzővel, s gratuláltunk az eredményhirdetés után a csapat egyik tagjának, aki aznap a második időeredménnyel zárt.

Balogh Zsuzsa szerint noha az egész élményből nagyon sokat tanulhattak mindannyian, mégis a legtanulságosabb valaminek az elfelejtése volt. Méghozzá a leküzdhetetlen akadályoké. – A diabéteszes élsportolók megmutatták a gyerekeknek, hogy valóban nincs lehetetlen, és a betegségük ellenére olyan teljes életet élhetnek, mint bárki más, az ajtók előttük sincsenek zárva – mondta.

Nagyszerű csapategység

Bár hosszú és kimerítő napot tudtunk maguk mögött, este belefért a közös játék és táncház, ami remekül megágyazott a másnapi csapatépítő programnak. Zamárdi kalandparkjának egyik érdekessége a csapat kalandpálya, amit még az egyéni pályák előtt próbáltak ki a vállalkozó szelleműek. Ennek a társas kikapcsolódásnak az a lényege, hogy kizárólag tökéletes együttműködéssel teljesíthető, a Nyír-Diabet Egyesület aktuális alakulata pedig remek szereplést tudhat maga mögött, a csapategység kiállta a próbát.

– A park meglepett minket egy ingyenes kisvasút menettel, ami után nem maradt más, buszra ülni és hazavinni az élménycsomagot, amit ez a rövid balatoni kirándulás nyújtott – foglalta össze a nyíregyházi egyesület elnöke, megjegyezve: a jövő évi versenyt örömmel és izgatottsággal várja már most legalább 18 ember.

– KM –
hirdetés