Nyíregyházi KC – Az utolsó másodpercben döntötték el

Akt.:
Jogosan mosolyog a győztes gól szerzője, Szűcs Balázs (3)
Jogosan mosolyog a győztes gól szerzője, Szűcs Balázs (3) - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Szombaton a Bem iskolában fogadta a Balassagyarmatot a Nyíregyházi KC NB I./B-s csapata.

Parádés kapusteljesítménnyel indult a találkozó, Gadnai sorra fogta a lövéseket, a vendégek első akciógóljukat a 12. percben szerezték. A balassagyarmati cerberus sem maradt el a hazaiak hálóőrétől, így a nógrádiak a félidő felére utolérték a hazai csapatot. Innentől a nyíregyháziak megléptek, Erdős ötre, Varga pedig hatra növelte az előnyt, a félidő végére kicsit visszajöttek a vendégek, de még így maradt négy közte. Fordulás után bekezdett a Balassagyarmat, két gyors találattal ismét nyílttá tették a találkozót. Sutka ellenállhatatlan volt, rendre betalált messziről, a mérkőzést végül kilenc találattal zárta. Az ötvenedik percre ismét három volt Gubóék előnye, de két büntetővel ismét meccsben volt a Balassagyarmat.

Az utolsó egy perc egygólos hazai vezetéssel és vendégtámadással kezdődött. Ekkor időt kért a balassagyarmati mester, majd egy begyakorolt figura után egalizálták a mérkőzés állást. Tíz másodperc volt hátra mikor a Nyíregyháza is kikérte idejét, kapusát lehozva hét emberrel támadott a hazai csapat és a lefújás előtt egy másodperccel Szűcs betörésből megszerezte a győztes találatot.

Nyíregyházi KC-Balassagyarmat 25-24 (14-10)

Nyíregyháza, 250 néző, v.: Nagy, Túróczy.

Nyíregyháza: Gadnai-Nagy 1, Szűcs 5, Erdős 5, Varga 5/2, Gubó 2, Lestál 1. Csere: Oláh (kapus), Nyitrai 2, Boda 1, Vasas 2, Kurbely 1, Tamás. Edző: Kaplonyi Zoltán.

Kiállítások: 6, illetve 4 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 4/4.

BBSporthírek


hirdetés