Nyíregyházi KC – Nem játszottak alárendelt szerepet Békésen

Kurbely Lászlóék (20) vasárnap a listavezető ellen lépnek pályára
Kurbely Lászlóék (20) vasárnap a listavezető ellen lépnek pályára - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Nagy taktikai csata folyt a pályán, védekezést is váltottak.

Szombaton a bajnokesélyes Békés vendége volt a Nyíregyházi KC NB I. B-s csapata. A félidőben még vezettek Kurbelyék, mégis vereség lett a vége.

– Az első pár perces zavarunkat jól használták ki a hazaiak és megléptek pár góllal, ezután rendeztük sorainkat és visszajöttünk a meccsbe – pillantott vissza Bécsi János, a nyíregyháziak trénere.

– Ebben az időszakban keményen védekeztünk és koncentráltan támadtunk, ami egy jó kapusteljesítménnyel is párosult, így minimális előnnyel vonulhattunk pihenőre.

Könnyű gólokat szereztek

– Fordulás után megint a Békés percei következtek, ismét náluk volt az előny. Ezután védekezést váltottunk, Takács hatékony zavaró munkát végzett, amiből könnyű gólokat tudtunk szerezni, válaszképpen a hazaiak is védekezést váltottak, amivel mi nem tudtunk mit kezdeni. Felpuhult a védekezésünk, mert Boda már a második kétperces büntetését gyűjtötte be, ezt jól használta ki a rutinos hazai alakulat, támadásaikat odavitték, mi pedig nem kockáztattuk meg a piros lapot.

Mégis volt esélyünk, hiszen az utolsó két percre döntetlennel fordultunk, de kaptunk egy kétperces kiállítást, amit a rutinos hazaiak kegyetlenül kihasználtak. ­Vasárnap a listavezető Orosháza lesz az ellenfél a Continental Arénában.

BB
hirdetés