Nyíregyházi KC – Szigorú védekezést ígérnek

Nyitrai János (labdával) nem szeretne térdre rogyni volt csapata ellen
Nyitrai János (labdával) nem szeretne térdre rogyni volt csapata ellen - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az átlövők elleni védekezést gyakorolták ezen a héten.

Szombaton a Bem iskolában fogadja az Ózdot a Nyíregyházi KC NB I./B-s csapata. A nyíregyházi csapat győzelemmel kezdte a tavaszi idényt, múlt héten végig koncentrált játékkal múlta felül a DEAC csapatát, a borsodiak is sikerrel vették az idei első akadályt, óriási zakót szabtak a vendég Székácsra.

Fiatal csapatuk van

Szűcsék az őszi mérkőzésen egy góllal nyerni tudtak Ózdon, az összecsapás legeredményesebb játékosa Gubó Alex volt nyolc találattal.

– Az Ózd egy nagyon fiatal csapat, náluk játszik az egykor nyíregyházi Pánczél Zoltán is – kezdte az ellenfél bemutatását Kaplonyi Zoltán, a Nyíregyházi KC edzője.

Átrohantak a Székácson

– Összeszokott belső hármasuk a legnagyobb erősségük, támadásaik döntő többségét onnan fejezik be átlövésekkel, valamint rutinos beállósuk is sokat tud hozzátenni a játékhoz. Megnéztem a legutóbbi, Székács elleni mérkőzésüket, amelyen a törökszentmiklósiak nem tudtak komoly ellenállást kifejteni, gyakorlatilag átrohantak rajtuk, folyamatos tűz alatt tartották őket.

– Ezen a héten sokat gyakoroltuk az átlövők elleni védekezést, illetve a lerohanásokra is nagy hangsúlyt fektettünk. Fontos lesz az, hogy szigorú védekezésből gyors lerohanásokból könnyű gólokat lőjünk – mondta Kaplonyi Zoltán.

A mérkőzésen először játszik volt csapata ellen a beálló Nyitrai János és a szélső Lestál Martin.

– BB –Sporthírek


hirdetés