Nyíregyházi KC – Szomszédvári rangadóval indul a szezon

Az Ózd elleni kupameccs után Debrecen ellen kezdik meg a bajnokságot
Az Ózd elleni kupameccs után Debrecen ellen kezdik meg a bajnokságot - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyházi KC második vonalbeli férfi kézilabdázói augusztus elején kezdték meg a felkészülést a bajnokságra.

– Mind mindig, most is a fizikai munka volt először soron, sokat futottunk, erősítettünk, később természetesen a labda is előkerült. Az első héten már egy tesztmérkőzés is szerepelt a programban, a Kisvárdával ütköztünk meg – tekintett vissza Bécsi János, a Nyíregyházi KC vezetőedzője.

Meccsszituációk

– Később pályára léptünk a Balmazújváros ellen, majd Budapesten a PLER elleni két meccs következett. Sikeresen szerepeltünk az ózdi tornán, ahol a tornagyőzelem mellett Oláh Zoltán választották a legjobb kapusnak, Kurbely Lászlót pedig a legjobb mezőnyjátékosnak. Az előbb említett mérkőzések jól szolgálták a felkészülést, hiszen mindig meccsszituációban kaptam visszajelzést arról, mi az ami jól működik és mi az, amin javítani szükséges. A lehetőséghez jutott fiatalok meghálálták a bizalmat, bátran küldhetem majd őket pályára bajnoki mérkőzéseken is.

– Mivel az előző szezonnal ellentétben nem tizennégy, hanem tizenkettő csapat vág neki a bajnokságnak, még kiegyensúlyozottabb lesz a mezőny. Az Orosháza vissza akar jutni az első osztályba, nem hiába igazolta le Szegedről Zubai Szabolcsot vagy Lele Ákost Gyöngyösről.

– A Békés is erősödött, de a Kecskemét is vérmes reményekkel vág neki a küzdelmeknek. Arról nem is beszélve, hogy a PLER-Budapest is a keleti csoportba kapott besorolást. Ebben a mezőnyben kell helyt állnunk, szeretnénk odaérni az 5–8. hely valamelyikére – tekintett előre a szakvezető.

A Debrecen érkezik

Bécsi János elmondta még, hogy az Ózd elleni múlt heti kupameccset főpróbának tekintette, ahol a második fél­idei játékkal elégedett volt, különösen a végjáték tetszett neki.

A nyíregyházi csapat pénteken este a Debrecen ellen kezdi meg a bajnokságot.

BB


Játékosmozgás

Érkezett: Szűcs Balázs (Ózd), Bor Márk (Törökszentmiklósi Székács)

Távozott: Horváczki Márió (Vác), Székely Nikola, Gidai Máté (mindketten Békés), Tóth Patrik (Balmazújváros)Sporthírek


hirdetés