Nyíregyházi Kosársuli – A maximum volt egyben a minimum

Papp Klaudia (10) és Farkasinszki Orsolya játékkapcsolata végig jól működött
Papp Klaudia (10) és Farkasinszki Orsolya játékkapcsolata végig jól működött - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Az alapszakasz lezárása után szombaton már a negyeddöntős párharcot kezdi a Nyíregyházi Kosársuli az amatőr női kosárlabda NB I-ben.

Ebben az évben ugyan volt rá példa, hogy két egymást követő bajnoki között is eltelt néhány hét, ám a Nyíregyházi Kosársuli alighogy befejezte az alapszakaszt az amatőr női NB I-ben, máris kezdi a rájátszást. Méghozzá kedvezményezett helyzetből, hiszen a Keleti csoport másodikjaként szombaton hazai pályán fogadja az egyik fél második győzelméig tartó negyeddöntős párharc nyitányán a nyugati ág harmadikját, a Tatabányát.

De maradva az alapszakasznál: a kiharcolt második hely volt a maximum és a minimum is egyben? Merthogy az MTK-Budapest csapata olyannyira kimagaslott a mezőnyből, hogy lehetetlennek tűnt megelőzni, a többiekkel szemben viszont jobbnak látszott az NYKS, és ezt igazolta is. Igen, fogalmazhatunk úgy, hogy elértük a célunkat – mondta az alapszakaszról Farkasinszki Gyuláné, a kosársulisok edzője. – Nyugodtan kijelenthető, az MTK élvonalbeli erősségű kerettel rendelkezik, az ő legyőzésükre hazai pályán sem volt esélyünk, de itthon csak tőlük szenvedtünk vereséget és idegenben is hoztuk a kötelezően elvárt győzelmeket. Ugyanakkor most jön a bajnokságnak az a szakasza, ami igazán fontos. Azt is mondhatnám, hogy ami eddig történt nem számít, hiszen mindenki tiszta lappal indul a másik ellen, legfeljebb az jelent előnyt a jobb helyeken végzettek számára, hogy hazai pályán kezdik, illetve harmadik meccs esetén ott fejezhetik be a negyeddöntős párharcot.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. április 1-jei számában és a kelet.hu-n.
hirdetés