Nyíregyházi Kosársuli – Az élet, mint nagy rendező

Fekete Dóra (a labdával) és Takács Anna (jobbra) lett a nyíregyházi csapat két „korelnöke”
Fekete Dóra (a labdával) és Takács Anna (jobbra) lett a nyíregyházi csapat két „korelnöke” - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Alapesetben Szolnokon esélyes lenne a Nyíregyházi Kosársuli, de ez most nem feltétlenül az a szituáció.

Bármennyire is szerette volna két győzelemmel búcsúztatni az óévet a Nyíregyházi Kosársuli az amatőr női NB I Piros-csoportjában, a Kecskemét (67–83) és a Diósgyőr U23 (55–75) elleni meccsnek is vereség lett a vége. Ráadásul a csapat frontembere, Papp Klaudia kézközép-csonttörést szenvedett, ami miatt műtét várt rá, sőt, a két ünnep között korrekciós beavatkozásra is szükség volt, ami tovább késlelteti a teljes gyógyulást.

Számítások szerint az irányító az alapszakasz hajrájában állhat újra rendelkezésre, nagyjából akkor, amikor Farkasinszki Orsolya is tervezi a visszatérését a szülése után. Nincs már Fister Alexandra Csenge sem, magyarán csupa tinédzser maradt a csapatban. Máskor sosem okozott gondot a vasárnapi ellenfél, a Szolnok legyőzése, de mi változott mostanra?

– A juniorsorunk elvileg erősebb, mint a Szolnoké, de ellenfelünknek vannak olyan túlkoros játékosai, akik az NB I-ben szerepelhetnek, és így már más a helyzet – mondta Farkasinszki Gyuláné. – Egy biztos, nincs még egy olyan csapat a mezőnyben, amelyben egy huszonegy és egy tizenkilenc éves játékos a legidősebb, mint nálunk Fekete Dóra és Takács Anna. Ha Papp Klaudia egészséges lenne, akkor nem lenne kérdéses, hogy mi lennénk ennek a meccsnek az esélyesei, de ebben az összetételben kemény csatára számíthatunk, főként, hogy idegenben játszunk. Abban azért reménykedem, hogy így is ki tudjuk harcolni a győzelmet.

Az NYKS a korábbi években rendre az érmes helyekért volt versenyben a rájátszásban. A mostani kiírás szerint az első három helyezett jut a felsőházba, a nyíregyháziak pedig az év végi két vereséggel visszacsúsztak csoportjuk negyedik helyére. Reális cél lehet az első háromba kerülés?

– A következő három mérkőzés választ ad a kérdésre – felelte Farkasinszkiné. – Ha a Szolnok, a Kiss Lenke KS és a NKE ellen győzni tudnánk ebben az összetételben is, akkor az alapszakasz hajrájában a sérülésből felépült Papp Klaudiával, majd a szülés után addigra talán visszatérő Farkasinszki Orsolyával talán még harcban lehetünk a harmadik helyért. Persze nem tudom, hogy ezzel a csapattal mennyire lesz szükségünk olyan kemény meccsekre, mint amilyenek a felsőházban várhatnak ránk, lehet, ebben a bajnokságban a mi valódi szintünk a középház. Az élet azonban olyan rendező, ami minden kérdésre választ ad majd.
hirdetés