Nyíregyházi Kosársuli – Az összképet nem tudják elrontani

Kettőzött akarásra lesz szükségük az MTK ellen
Kettőzött akarásra lesz szükségük az MTK ellen - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – A bajnoki döntő második, hazai mérkőzése következik a Nyíregyházi Kosársuli számára az amatőr női NB I-ben.

A döntőben az aranyérem a tét a csapatok számára, ám reálisan nézve a Nyíregyházi Kosársuli számára másról szól az MTK elleni párharc az amatőr női NB I végjátékában. Az első meccset a fővárosiak nyerték több mint magabiztosan, 91–52-re, és a szombati (kezdés 18 órakor) hazai mérkőzésen elvileg egyenlíthet az NYKS, de sokkal inkább a tisztes helytállás lesz számára az elérhető.

– Minden téren más szintet képvisel az MTK, mint mi, ráadásul játékosai nagyon akarják az aranyérmet, mert a következő bajnokságban mindenképpen az élvonalban szeretnék folytatni – mondta Farkasinszki Gyuláné, az NYKS edzője. – Ez érződik a teljesítményükön is, ezzel szemben mi elég sok problémával küzdünk, sérülések és a kezdődő vizsgaidőszak is nehezítette a felkészülésünket. Abban bízom, hogy a lányokban a hazai közönséggel szembeni megfelelés miatt lesz annyi önbecsülés, hogy szorosabb meccset tudjunk játszani szombaton. Az első meccs első félidejében nem tudtunk mit kezdeni a kiválóan dobó ellenféllel, a második félidő már jobban sikerült, annak a folytatását várom. Ez a bajnokság nagyon jól sikerült a számunkra, az összképet már nem tudjuk elrontani.

Amennyiben az egyik fél második győzelméig tartó párharc szombaton eldől, akkor a csapatok már a mérkőzés után, a Szent Imre-gimnázium tornacsarnokában átvehetik az arany- és ezüstérmeiket.
hirdetés