Nyíregyházi Kosársuli – Az utolsó meccsen nem fér bele újabb hiba

Fekete Dórára is kulcsszerep várhat a kötelező győzelem kivívásában
Fekete Dórára is kulcsszerep várhat a kötelező győzelem kivívásában - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Kosársuli a MAFC vendégeként zárja az alapszakaszt az amatőr női NB I-ben – még az élen állva.

Az első helyen áll az amatőr női NB I Keleti csoportjában a Nyíregyházi Kosársuli, az utolsó alapszakaszbeli mérkőzése idegenben, a MAFC otthonában is több, mint nyerhető, mégis szembe kell nézni azzal, hogy a csapat valószínűleg elveszíti majd jelenlegi pozícióját.

Ennek oka, hogy az NYKS az utolsó játéknapon szabadnapos lesz, és az őt egy-egy győzelemnyi távolságból követő két fő rivális, a Szeged és a Vasas Akadémia II is jobban áll az egymás elleni mérleget tekintve. Annyi a szerencse, hogy az utolsó játéknapon ők ketten egymás ellen játszanak, így csak az egyik előzheti meg a nyíregyháziakat. Persze csak akkor, ha a kosársulisok megnyerik a pénteki mérkőzésüket.

– Egészen extrém esetben maradhatunk elsők is, ehhez az kell, hogy ezen a hétvégén a Debrecen nyerjen Szegeden, majd az utolsó fordulóban a Szeged győzze le a Vasast – számolgatott Farkasinszki Gyuláné, a kosársulisok edzője. – A sorsunk azonban nincs teljesen a kezünkben, de a MAFC ellen nem fér bele a hiba, ezt a meccset meg kell nyerni. Elsősorban azért bosszantó, hogy kiengedtük a kezünkből a döntést, mert a Vasas elleni hazai meccsen a játék képe alapján Páll Vivien nélkül is volt esélyünk a győzelemre, ám a végén fegyelmezetlenül játszottunk, és veszítettünk. Ezen azonban túl kell lépni, és azért dolgozni, hogy a rájátszásban a legjobb formában legyünk.

A törekvés is arra irányul, hogy Páll Vivien bokasérülése az egyenes kieséses szakaszra jöjjön helyre, a korábban szintén sérült Hidas Réka pedig már most bevethető. Ugyan az utóbbi időben az ilyen kötelező jellegű meccseken is döcögött kicsit az NYKS szekere, de a Papp Klaudia, Farkasinszki Orsolya párostól elvárható, hogy rutinjuk révén pénteken győzelemre vezessék a vendégcsapatot.
hirdetés