Nyíregyházi Kosársuli – Ezt a formát kell átmenteni itthonra is

Papp Klaudiát nem tudták megfékezni a hazaiak
Papp Klaudiát nem tudták megfékezni a hazaiak - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Papp Klaudia csaknem a felét szerezte a Tatán győztes nyíregyháziak pontjainak az amatőr női kosárlabda NB I-ben.

A jelek szerint nem zavarja a Nyíregyházi Kosársuli amatőr NB I-es játékosait, hogy járniuk kell az országot, hiszen a középházbeli rájátszás zsinórban ötödik idegenben játszott mérkőzésén a negyedik sikerüket is megszerezték.

A szombat délelőtti tatai összecsapáson a korai ébredés és a hosszú utazás nyomai sem látszódtak a nyíregyháziakon, hiszen kezdettől fogva vezettek, és bár néha nyakukra engedték a jól küzdő házigazdát, az előnyt egyszer sem adták ki a kezükből. A győzelemhez kellett a csapat 82 pontjainak csaknem a felét szerző, 40 egységig, azon belül hét tripláig jutott Papp Klaudia extra teljesítménye, de a többiek is kivették részüket az újabb diadalból. Most már „csak” az a feladat, hogy ezt a formát a hazai meccsekre is átmentsék a kosársulisok.

Amatőr női NB I

Rájátszás, középház (10-18. helyért), 4. forduló

Tatai SE–Nyíregyházi Kosársuli 75–82 (18–21, 27–26, 13–16, 17–19)

Tata, 30 néző, v.: Pécsi, Lázár Zs.

NYKS: Papp K. 40/21, Fekete D. 13, Takács A. 8/6, Borza 4, Farkasinszki O. 7. Csere: Karakó 2, Simoncsik, Ványi V., Hidas 6, Bíró P. 2. Edző: Farkasinszki Gyuláné.
hirdetés