Nyíregyházi Kosársuli – Fel kell tudni nőni a döntő színvonalához

Nem először találkoznak az MTK-val
Nem először találkoznak az MTK-val - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Az MTK otthonában kezdi a finálét az amatőr női kosárlabda NB I-ben a Nyíregyházi Kosársuli.

Bajnoki döntőt vív a Nyíregyházi Kosársuli a másodosztálynak számító amatőr női NB I-ben. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc első meccsét szombaton az MTK budapesti otthonában játssza az NYKS, a tét tehát az aranyérem és a feljutás. Vagy a tisztes helytállás?

– Azt azért látni kell, hogy az MTK lényegesen erősebb csapat, százszázalékosan nyerte az alapszakaszt, és azóta is csak az egyik elődöntőjén veszített, de magabiztosan jutott a fináléba – mondta Farkasinszki Gyuláné, a nyíregyháziak edzője. – Az alapszakaszban kétszer találkoztunk vele, rendre magabiztosan (93–61 és 78–58, a szerző) győztek le bennünket. Tehát egyértelműen ők az esélyesek, számunkra a tisztes helytállás a cél, és az, hogy fel tudjunk nőni a döntő színvonalához. Nehezíti a helyzetünket Lizák Kitti kézsérülése, hiszen az ő kiválásával a magas posztokon lettünk kevesebben, márpedig az MTK jó szerkezetű csapat, amely a palánk alatt is fizikai fölénybe kerülhet. Készültünk becsülettel, a tudásunk legjavát fogjuk adni, meglátjuk mire lesz elég.

A párharc második mérkőzése a jövő hét szombaton lesz esedékes – jellemző, hogy sokkal előrébb nem terveztek a csapatok. Igaz, így volt ez a TFSE elleni elődöntőben, ám akkor a szintén esélytelenebbnek tartott NYKS-nek volt elegendő a két összecsapás a győzelem kiharcolásához…
hirdetés