Nyíregyházi Kosársuli – Görcsöltek, de azért előnyhöz jutottak

Páll Vivien bokasérülése után most először lépett pályára
Páll Vivien bokasérülése után most először lépett pályára - © Fotó: Pusztai Sándor​
Nyíregyháza – Végül csütörtök este lesz a Nyíregyházi Kosársuli negyeddöntős párharcának második összecsapása.

A rájátszásban már tényleg nem adnak ingyen egyetlen győzelmet sem. Ez kiderült az amatőr női NB I negyeddöntős párharcának első mérkőzésén is, amelyet a Nyíregyházi Kosársuli nagy nehézségek árán nyert meg 69–66-ra a Tatabánya ellen. Ám a műfaj másik jellegzetessége, hogy a hárompontos siker is éppúgy elég volt az egyik fél második győzelméig tartó párharcban az előny megszerzéséhez, mintha tükörsimán nyert volna a csapat.

– Abból indultunk ki, hogy a tatabányai kulcsemberek játékperce is igen magas volt a bajnokságban, így valószínűsíthettük, hogy erővel bírni fogják, és nehéz dolgunk lesz – mondta a vasárnapi mérkőzés kapcsán Farkasinszki Gyuláné edző. – Ráadásul az ő csapatuk nagyrészt kicserélődött, nálunk viszont alig volt változás tavaly óta, amikor legutóbb találkoztunk egymással, így jobban tudtak belőlünk készülni. Papp Klaudia Pécsen, a Medikus-kupán vett részt, rajta érződött a meccsek és az utazás okozta fáradtság, Páll Vivien sérülésből tért vissza, Farkasinszki Orsolya pedig görcsösen játszott, a kadettjeink pedig ilyen tétért még nem kosaraztak. Szerencsére Fekete Dóra a második félidőben nagyon elkapta a ritmust, így ő lépett elő nyerőemberré. Az első mérkőzés tapasztalatinak felhasználásával készülünk a folytatásra.

Az ezen a héten esedékes második összecsapásnak oly’ sok verzió után végül megszületett a végleges időpontja: csütörtökön, 19.30-tól játszanak a felek Tatabányán.


Éppenhogy, de előnyt szereztek a kosársulisok

Kemény meccset vívtak az amatőr női NB I negyeddöntőjében a nyíregyháziak a Tatabánya ellen.
hirdetés