Nyíregyházi Kosársuli – Helyreállítanák az egót a nagy visszatérőkkel

Hosszabb kihagyás után Papp Klaudia (labdával) és Farkasinszki Orsolya (hátul) is visszatér a kosársulis csapatba
Hosszabb kihagyás után Papp Klaudia (labdával) és Farkasinszki Orsolya (hátul) is visszatér a kosársulis csapatba - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az alapszakasz utolsó fordulójában újra pályára léphet a Nyíregyházi Kosársuli színeiben Papp Klaudia és Farkasinszki Orsolya.

Az utolsó fordulót rendezik az amatőr női NB I alapszakaszában, ami előtt már eldőlt, hogy a Nyíregyházi Kosársuli a negyedik-hatodik pozíció valamelyikén végez, vagyis a rájátszásban a 10-18. helyekért küzdve a középházban szerepel majd. Mégis, különös várakozás előzi meg a Diósgyőr U23 elleni szombati, hazai mérkőzést (kezdés 18 órakor a Szent Imre-gimnáziumban), és nem feltétlenül azért, mert azért tétje is van a mérkőzésnek, hiszen a két csapat viszi magával a meccs eredményét a folytatásra.

A várakozás elsősorban annak szól, hogy ezen a mérkőzésen tér vissza a csapatba az a két nyíregyházi játékos, aki a legtöbbet tette az utóbbi évek sikereiért, a bajnokságban és a Hepp-kupában szerzett érmekért. A decemberi kézműtéte után újra játszó Papp Klaudiáról és a szülés után első meccsére készülő Farkasinszki Orsolyáról van szó.

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy százszázalékos állapotban van a két lány, és akkor is, ha arról beszélnék, hogy nincs bennem félsz a szerepeltetésük kapcsán, de játszani akarnak, így csapatban lesznek – mondta Farkasinszki Gyuláné, aki nemcsak edzőként, hanem Orsolya esetében édesanyaként is érthetően óvatosabb a szokásosnál. – Klaudia a héten kezdte el a labdás edzéseket, Orsi lányom nagyjából egy hónapja, így olyan hatvanszázalékos az állapotuk, de ez elég ahhoz, hogy segíteni tudjanak nekünk. A Csata DSE-től és a TFSE-től elszenvedett nagy különbségű vereségek után elsősorban arra van szükségünk, hogy az egónkat helyreállítsuk, bár nehéz meccsre számítunk, hiszen a Diósgyőr több olyan játékost is bevet ellenünk, akiket az NB I A csoportos csapatban is foglalkoztathat. De ehhez már hozzászoktunk…
hirdetés