Nyíregyházi Kosársuli – Inkább még egy ilyen végjáték!

Papp Klaudiával (10) az élen a kosársulisok eljárták a győzelmi táncot
Papp Klaudiával (10) az élen a kosársulisok eljárták a győzelmi táncot - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A TFSE elleni hősies küzdelem után Papp Klaudia szerint a döntő jelentheti az örömkosárlabdát.

„Megcsináltuk!” – hirdeti a közösségi médián keresztül Papp Klaudia, megerősítve mindazt, amit a Nyíregyházi Kosársuli csapatától láthattunk a TFSE elleni győzelem után: a felhőtlen örömöt. Az esélytelenebbnek tartott, pályahátrányból induló NYKS két nem akármilyen sikerrel múlta felül a fővárosiakat: idegenben hosszabbítást követően három ponttal, a szombati hazai mérkőzésen pedig 74–73-ra. Mindezek következtében a klub történetének legnagyobb sikereként döntőt játszhat az amatőr női NB I-ben a nyíregyházi csapat.

– Igaza volt edzőnknek, Ibolya néninek, valóban az életünk meccsét játszottuk – értett egyet Farkasinszki Gyuláné meccs előtti kijelentésével Papp Klaudia, az NYKS irányítója. – Kellően fel voltunk spannolva, úgy mentünk ki a pályára, hogy most vagy soha! Hullámzott a játékunk, hol megléptünk ellenfelünktől, hol pedig az újbóli előnyszerzésért kellett küzdenünk, a végjáték pedig idegőrlő volt. Ilyenkor nem sok mindenre emlékszik az ember, leginkább csak arra, hogy azért szurkoltam a végén, teljen már le az a néhány másodperc, és legyen meg a győzelmünk. Fantasztikus érzés volt győztesen megvívni ezt a párharcot.
Papp Klaudia – Farkasinszki Orsolyával egyetemben – szokása sezrint élen járt a pontszerzésben, és bár az ellenfelek is jól tudhatják róluk, hogy ketten szerzik a nyíregyházi pontok java részét, mégsem tudják őket semlegesíteni.

– Nem olyan nagy teher ez – felelte Papp Klaudia arra, hogy nehéz-e mindezt elviselni. – Rendben, Orsival ketten mi szerezzük a pontok nagy részét, de ezen a meccsen is volt olyan periódus, amikor nekem nem ment jól a játék, és akkor mindig volt valaki a többiek közül, aki betalált. Igazi csapatot alkotunk, pályán belül és kívül egyaránt.

Utóbbiról csak annyit, a siker ünneplését el is napolták a lányok, tekintettel arra, hogy egyik társuk, Popenko Karolina (házon belül csak Linka) hétfőn kezdte meg az érettségi vizsgáját. De az írásbeli végeztével sort kerítenek egy összejövetelre a döntősök, hiszen ezen a hétvégén még nem veszi kezdetét a finálé.

– Az MTK-tól ugyan kétszer is kikaptunk az alapszakaszban, de nem tesszük fel előre a kezünket az előttünk álló fináléban. A TFSE elleni párharcnak úgy vágtunk neki, hogy az lesz a jutalomjáték, akkor most jöhet az örömkosárlabda – adta ki a jelszót Papp Klaudia, aki a pálya mellett ugyancsak helytállt az iskolapadban is, hiszen a Debreceni Egyetem másodéves hallgatójaként kedden például zárthelyi dolgozatra volt hivatalos. Adódik: még egy szombatihoz hasonló végjáték a pályán vagy dolgozat az iskolában? – Akkor már inkább játszanék – mosolygott az NYKS 10-ese.
hirdetés