Nyíregyházi Kosársuli – Itthon tartották a győzelmi trófeákat

A Nyíregyházi Kosársuli kadettcsapatából Cziránku Bernadett, Simoncsik Petra és a különdíjas Borza Laura is tornagyőztes lett
A Nyíregyházi Kosársuli kadettcsapatából Cziránku Bernadett, Simoncsik Petra és a különdíjas Borza Laura is tornagyőztes lett - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Az Agroker-kupa korosztályos lány kosárlabda-tornán mindenkit maguk mögé utasítottak a nyíregyháziak.

Hazai sikerekkel ért véget az Agroker-kupa nemzetközi lánytorna, amelyet három korosztályban rendeztek meg. A tinik között a nyíregyházi Eötvös-gyakorló végzett az élen, a serdülők és a kadettek mezőnyében pedig a kosársulisok bizonyultak a legjobbnak. Pedig a mezőnyben ott volt a honi élvonalbeli klubok utánpótláscsapatai közül a BEAC és a Pécs is, nem beszélve a határon túlról érkezett kassaiakról és a nagyváradiakról.

A résztvevők egybehangzó véleménye szerint jól szervezett és színvonalas volt a viadal, így gyanítható, hogy lesz folytatása, már csak azért is, mert a csapatok bajnoki felkészülését is jól szolgálta.

Agroker-kupa

Utánpótlás lánytorna, Nyíregyháza

Tini korosztály: 1. Eötvös Gyakorló, 2. Dunakeszi Kiscicák, 3. Ziccer Fehértigrisek Debrecen, 4. Nyíregyházi Kosársuli 2005, 5. Szolnoki Sportcentrum. Különdíjasok: Sallai Lilla, Mátyás Eszter (Eötvös Gyakorló), Kecskeméti Fanni, Szarvas Panni (Dunakeszi), Kecskeméti Csenge, Palaska Kincső (Debrecen), Homonyik Dorka, Mihályi Sarolta (Nyíregyházi KS), Kardos Eszter, Farkas Dóra (Szolnok)

Serdülő: 1. Nyíregyházi Kosársuli, 2. Young Angels Kosice (szlovák), 3. BEAC Újbuda KA, 4. BC Rookies Oradea (román). Különdíjasok: Kovács Orsolya, Gergely Hanna (Nyíregyházi KS), Tereza Sabovicková, Jiona Schreberová (Kosice), Simon Réka, Horváth Patrícia (BEAC), Alexandra Mangra, Veres Ivana (Oradea).

Kadett: 1. Nyíregyházi Kosársuli, 2. BEAC Újbuda KA, 3. Pécsi VSK, 4. Young Angels Kosice, 5. Szolnoki Sportcentrum, 6. Debreceni KA. Különdíjasok: Borza Helga, Hidas Réka (Nyíregyházi KS), Pfandler Csenge, Kovács Fruzsina (BEAC), Szomor Kinga, Szűcs Luca (Pécsi VSK), Katarina Knappová, Barbara Bohusová (Kosice), Baczuk Virág, Kaposi Eszter (Szolnok).
hirdetés