Nyíregyházi Kosársuli – Mindenki elégedett lehetett

Akt.:
Nyíregyházi Kosársuli vs. MTK
Nyíregyházi Kosársuli vs. MTK - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Az MTK feljutást, a Nyíregyházi Kosársuli eddigi legjobb eredményét ünnepelhette a kosárlabda amatőr női NB I döntője után.

Vannak meccsek, amelynek nem lehet kérdéses a végkimenetele. A szombat esti Nyíregyházi Kosársuli–MTK összecsapás ilyen volt, még akkor is, ha az amatőr női NB I döntőjének második mérkőzését játszották a Szent Imre-gimnáziumban.

Az első kosarat a hazaiak szerezték, de utána végig a fővárosiak vezettek. Fizikai fölényükre alapozva védekeztek és szerezték kosaraikat, de azért akkora fölényben nem voltak, mint a finálé első meccsén, amikor 91–52-re nyertek. A kosársulisok jól tartották magukat, ez a mérkőzés méltó volt a döntőhöz. A közönség minden szép hazai alakításért hálás volt, és a végén, az éremátadáskor is zúgott a vastaps.
A két csapat játékosai Sitku Ernőtől, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagjától kapták meg a medálokat, és tényleg mindenki elégedett lehetett. Az MTK azzal, hogy év kényszerszünet után visszajutott az élvonalba, a nyíregyháziak pedig a három évvel ezelőtti bronzérmes idényüket túlszárnyalva lettek másodikok, eddigi legjobb évüket zárva ebben a bajnoki osztályban.

Amatőr női NB I

Döntő, 2. mérkőzés

Nyíregyházi Kosársuli–MTK 58–81 (13–23, 14–21, 19–25, 12–12)

Szent Imre-gimnázium, 150 néző, v.: Gál J., Fodor A.

NYKS: Papp K. 11/3, Popenko K. 6, Popenko A., Páll V. 6, Farkasinszki O. 18. Csere: Cziránku 5/3, Fekete D. 6, Takács A. 4, Kiss G. 2, Simoncsik, Borza, Nagy E. Edző: Farkasinszki Gyuláné.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 az MTK javára.
hirdetés