Nyíregyházi Kosársuli – Nem akarnak világvége hangulatba kerülni

Papp Klaudia (10) és Farkasinszki Orsolya mellett mások pontjaira is szükség lenne
Papp Klaudia (10) és Farkasinszki Orsolya mellett mások pontjaira is szükség lenne - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – A debreceni vereség után a Szolnok elleni hazai meccsen vigasztalódhatnak a kosársulisok.

Az utóbbi években nem fordult elő olyasmi, ami a Nyíregyházi Kosársuli legutóbbi mérkőzésén: az amatőr női NB I-es csapat veszített (56–58) a Debreceni EAC otthonában. Azzal együtt, hogy már januárban is megizzadt a DEAC vendégeként az NYKS, a társaságot megviselte a vereség, egyúttal a szombaton 17 órakor kezdődő Szolnok elleni mérkőzésen vigasztalódhat.
– Akik a csapatból valóban komolyan veszik a kosárlabdát, azokat tényleg nagyon megfogta a debreceni vereség, egyúttal a gondolkodásukat is átalakította, ahogy az enyémet is – mondta a következményekről Farkasinszki Gyuláné edző. – Arra kell átprogramoznunk az agyunkat, hogy egyrészt a „nagyoknak” még többet kell vállalniuk, másrészt pedig kiderült, a „kicsik” szerepvállalása nélkül nem lehetünk ebben az évben eredményesek. Tavaly is törekedtünk a kadettkorú játékosok beépítésére, de akkor többen voltunk, nem vettük annyira észre ennek a fontosságát. Most viszont elkerülhetetlen, hogy ők is játsszanak, ezért az edzéseket azóta ennek megfelelően építettük fel. A kulcsembereink teljesen partnerek ebben a kérdésben, bízom benne, hogy hetek múlva már lesz is látszatja a játékunkban.

A Szolnok is az a csapat, amelyet az elmúlt években gond nélkül győzött le az NYKS. A Tisza-partiak elleni győzelemsorozat csak nem most fog megszakadni…

– Az azért világvége hangulatot eredményezne – reagált Farkasinszkiné. – Nem becsüljük le az ellenfelet, sőt, óvatosságra int, hogy a fiataljaik mellett nekik is van egy-két rutinosabb játékosuk, de azért ezt a meccset meg kell nyernünk.
hirdetés