Nyíregyházi Kosársuli – Rázós meccsen az elsőség a tét

Popenko Karolina még több lehetőséghez juthat
Popenko Karolina még több lehetőséghez juthat - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Ha legyőzi a Vasas II-t, szinte biztos az alapszakasz elsősége a Nyíregyházi Kosársulinak az amatőr női NB I-ben.

Egycsapásra, pontosabban a Nyíregyházi Kosársuli múlt heti szegedi vereségével (79–54) érdekessé vált az első helyért folytatott csata az amatőr női NB I Keleti csoportjában. Hiába a zsinórban aratott tizennégy győzelem, veszélybe került az NYKS elsősége.

Hogy megőrzi-e a jelenlegi pozíciót a csapat, annak a kulcsa szombati (kezdés 17 órakor) Vasas Akadémia II elleni hazai bajnoki lesz, amelyen a harmadik helyezett lesz az éllovas vendége. Elvileg a nyíregyházi csapat lenne az esélyese az idegenben is legyőzött (82–78) fővárosiak elleni összecsapásnak, de mivel a kezdő ötösből ketten is hiányozni fognak, rázósnak ígérkezik a mérkőzés.

– Szegeden kiderült, van még bőven tanulnivalónk, és nem tudtuk kezelni a helyzetet, hogy Páll Vivien a bemelegítés közben megsérült – mondta még a legutóbb történtekről Farkasinszki Gyuláné, a kosársulisok edzője. – Vivienre még most sem számíthatunk, ráadásul Fekete Dóra az egyetemi kötelező sítáborban vesz részt, így őt is helyettesítenünk kell. A Vasas nagyobb bázisú, jobb utánpótlással rendelkező klub, ráadásul az első csapatának nincs mérkőzése a hétvégén az A csoportban, így várható, hogy minden, erre az osztályra játékengedéllyel rendelkező kosarasát beveti majd ellenünk. Mivel nálunk egy, a pihentetések miatt olykor két kadett korcsoportos játékosunknak mindig a pályán kell lennie, ezért ebben az összetételben bravúr lenne a győzelem a csapattól. Persze okoztunk már kellemes meglepetést, erre készülünk most is.

A Vasas Akadémia II edzője nem más, mint Krivacsevics Dragoljub, aki 2000 és 2003 között játékosa volt a nyíregyházi férficsapatnak.
hirdetés