Nyíregyházi Kosársuli – Régen volt ilyen meccsük

A pécsiek keményen védekeztek Farkas Patríciáék ellen
A pécsiek keményen védekeztek Farkas Patríciáék ellen
Nyíregyháza – A kosársulisok még nem játszottak ebben az összeállításban.

A Nyíregyházi Kosársuli vasárnap délután 71–68-as, PEAC-Pécs-Pingvinek felett aratott győzelemmel indította az amatőr női NB I. új idényét.

– Küzdelmes mérkőzés volt, igencsak a faulthatáron, sok esetben azon túl védekeztek a csapatok – értékelte a meccset Farkasinszki Gyuláné, a nyíregyháziak edzője. – Az elején még próbáltunk kosárlabdázni, a végén már nem nagyon sikerült. Tudomásul kell venni, hogy ebbe az irányba indult el a kosárlabda, ami szerintem nem túl jó, én jobban szeretem a kosárlabdát, mint ezt az agresszív játékot játszatni.

A pécsiek harcias védekezése ellenére az első félidőben jól játszott az NYKS.

– Tízpontos előnnyel mentünk a második félidőre, akkor kicsit alábbhagyott a figyelem és kinti dobásokból kaptunk kosarakat – folytatta az edző. – Onnantól fej fej mellett haladtunk. A végén egy hárompontossal sikerült a számszerű és a lélektani előnyt is megszerezni, onnantól kezdve a kezünkben volt a mérkőzés.

Remek volt a hangulat

– Nagyon szép győzelem volt a lányoktól, holott ebben az összeállításban még sosem játszottunk tétmérkőzést. Régen volt ilyen jó hangulatú meccsünk, a szurkolók is végig buzdították a csapatot. A nézőknek ez egy nagyon látványos mérkőzés volt, az edzőnek idegtépő. Minden játékosomat csak dicsérni tudom – zárta szavait Farkasinszki Gyuláné.

MK
hirdetés