Nyíregyházi Kosársuli – Visszatérő játékosok is segítenek a bajban

Nyíregyházi Kosársuli – Visszatérő játékosok is segítenek a bajban
© Illusztráció: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Kosársulinak rutinos játékosokat kell nélkülöznie a TFSE ellen.

A Nyíregyházi Kosársuli múlt héten a Hepp-kupa első fordulójában győzött, szombaton pedig újra a női amatőr NB I.-ben lép pályára. Farkasinszki Gyuláné csapata nincs könnyű helyzetben, ugyanis korántsem mondható, hogy teljes kerettel állhatnak a ki a hétvégén.

– Két rutinosabb játékosunk, Fekete Dóra és Farkas Patrícia is megsérült – adott helyzetjelentést az edző. – A fiatalokra építünk elsősorban, illetve Páll Viven, valamint Takács Anna is visszatért, próbálnak segíteni ebben a nehéz helyzetben. Azon vagyunk, hogy pótoljuk a hiányzókat, és a juniorokra se rakjunk túl nagy terhet, mert vasárnap már Győrben játszanak.

Kihoznák a legtöbbet

A kosársulisok felnőttcsapata az eddig veretlen, és minden szezonban az élmezőnyben végző TFSE-t látják vendégül.

– Sok kosárlabdázó megy a TF-re továbbtanulni, most is érkeztek hozzájuk Debrecenből, Miskolcról, Nagykanizsáról – folytatta Farkasinszki Gyuláné. – Az utánpótlást emiatt könnyebb megoldaniuk, illetve maradtak a korábbi játékosaik közül is, velük eddig sem volt gyenge a csapatuk. Itthon megpróbálunk jó meccset játszani, és igyekszünk nem alárendelt szerepbe kerülni. Ez a mérkőzés nem tartozik a nyerhető kategóriába, de azon leszünk, hogy kihozzuk belőle a legtöbbet.

MKSporthírek


hirdetés