Nyíregyházi lakástűz – Altatásban tartják a zuhanásban súlyosan megsérült gyereket

Akt.:
Nyíregyháza, 2015. július 18. Egy társasház előző este kiégett negyedik emeleti lakása Nyíregyházán, a Petőfi utcában 2015. július 18-án. A lángok elől menekülve két ember kiugrott a tűzzel érintett emeletről, egyikük, egy nő életét vesztette, egy gyerek pedig súlyosan megsérült.
Nyíregyháza, 2015. július 18. Egy társasház előző este kiégett negyedik emeleti lakása Nyíregyházán, a Petőfi utcában 2015. július 18-án. A lángok elől menekülve két ember kiugrott a tűzzel érintett emeletről, egyikük, egy nő életét vesztette, egy gyerek pedig súlyosan megsérült. - © MTI Fotó: Taipusz Attila
Nyíregyháza, 2015. július 18., szombat (MTI) – Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett az a kisgyerek, akit nagynénje a nyíregyházi lakástűzből úgy próbált kimenteni, hogy a gyerekkel együtt ugrott ki a péntek este kigyulladt társasház negyedik emeleti lakásából. Az asszony a helyszínen meghalt.

Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtóreferense az MTI érdeklődésére szombaton elmondta, a gyerek égési és szilánkos töréses sérüléseket szenvedett, illetve sokkot kapott.

Ezek a sérülések egyenként nem súlyosak, a három együtt azonban súlyos, életveszélyes állapotot okozott – magyarázta a szóvivő. Vitkai Éva hozzátette, fájdalmai miatt a gyereket altatásban tartják. Az MTI meg nem erősített információi szerint egy hároméves kisfiúról van szó.

Az elsődleges sajtóhírek még arról szóltak, hogy a nagymama tartózkodott a tűz idején két unokájával a lakásban, az idősebb szaladt segítséget kérni a szomszédoktól, az asszony pedig az unokáját karjában tartva ugrott ki a lakásból. Később azonban kiderült, hogy a lakásban egy 56 éves nő és 20 éves lánya élt a kiégett lakásban, akiknél péntek este látogatóban volt az asszony unokaöccse. Így az ablakon kiugró nő, aki a helyszínen meghalt, a gyermek nagynénje volt.

Egy férfi vizes plédbe burkolózva próbált segíteni a lakásban rekedteknek, de a forróság és a füst miatt erre nem volt esélye. A nő – karjában a kisebb gyerekkel – kivetette magát az ablakból.

Az égő épületből 32 embert mentettek ki a tűzoltók. Tóth Gabriella, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője az MTI-vel azt közölte, a tűz okát tűzvizsgálat fogja kideríteni.
Rendes Sándor, a nyíregyházi önkormányzat szóvivője az MTI kérdésére elmondta, az önkormányzat ideiglenes elhelyezést kínált a társasház lakóinak, ám eddig ezt csak egyetlen lakó igényelte.

– MTI –


A negyedikről ugrott a lángok elől a halálba egy nő Nyíregyházán

Nyíregyháza – Kigyulladt egy társasház negyedik emeleti lakása pénteken este a nyíregyházi Petőfi utcában. A lángok elől menekülve ketten kiugrottak a lakásból, egyikük, egy középkorú nő a helyszínen meghalt. tovább »

A megsérült gyermek nagynénje vetette magát a mélybe az unokájával a nyíregyházi lakástűzből

Nyíregyháza – Egy nő az unokaöccsét karjában tartva ugrott ki annak a nyíregyházi társasháznak a lakásából, amely péntek este gyulladt ki; az asszony meghalt, a gyermek súlyosan megsérült a zuhanásban – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában. tovább »

Társasház lakása gyulladt ki Nyíregyházán, egy ember meghalt

Nyíregyháza – Kigyulladt egy társasház negyedik emeleti lakása Nyíregyházán a Petőfi utcában, a lángok elől menekülve két ember kiugrott a lakásból, egyikük meghalt – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője péntek este az MTI-vel. tovább »

hirdetés