Nyíregyházi lövöldözés – Nincs elévülési idő ebben az emberölési ügyben

Nyíregyházi lövöldözés – Nincs elévülési idő ebben az emberölési ügyben
Nyíregyháza – Azt nem tudjuk, hogy mikor adják ki a román férfit, de a végtelenségig nem lehet húzni az időt.

Lapunk információi szerint is bár a kórházat még nem hagyhatta el, de nagyon gyorsan javul az állapota az augusztus 31-én fejbe lőtt apának.

A látogatók között voltak a gyermekei is, a 7 éves ikrek végignézték a tragédiát, amikor dr. S. Dan hazánkban dolgozó tüdőgyógyász az édesanyjukat lelőtte, az édesapjukat életveszélyesen megsebesítette.

Tart attól, hogy a hazai igazságszolgáltatás nem lesz pártatlan.

Hajzer László

Tiltott fegyverviselés

A hírek és a Blikk értesülései szerint a család már nem tér vissza a tragédia helyszínére, az egykori otthonuk helyett máshol kezdenek új életet, ha a családfőt kiengedik a kórházból. Azt viszont még mindig nem tudni, mikor adják ki a román hatóságok Magyarországnak a Romániába menekült orvost, aki tiltakozott a kiadatása ellen. Az ítélet szerint S. Dan addig Romániában marad, amíg jogerős döntés születik a kolozsvári ügyészségen ellene indított bűnvádi eljárásban, illetve – ha a tiltott fegyverviselésért letöltendő szabadságvesztésre ítélik – amíg büntetését letölti, vagy Romániában elrendelik feltételes szabadlábra helyezését.

Sokakban felmerült a kérdés: vajon „időhúzásra” játszik-e S. Dan, s így szeretné elérni, hogy az ügye Magyarországon elévüljön?

A végtelenségig nem lehet húzni

– Emberölés esetén az elévülési idő 20 év, ezt megszakítja, ha a tettes személyét felderítik – válaszolta kérdésünkre dr. Hajzer László. A nyíregyházi ügyvéd hozzátette: ebben az esetben nemcsak tanúk igazolják, hanem a tettes is beismerő vallomást tett, nem tagadta a bűnösségét, így nem lehet elévülési időről sem beszélni. Azt nem lehet előre megmondani, hogy a Romániában indult eljárás meddig fog tartani, és mikor adják ki a emberöléssel gyanúsított férfit Magyarországnak, de a „végtelenségig nem lehet az időt húzni”.

Hajzer László elmondta azt is: S. Dan azért tiltakozik a kiadatása ellen, mert állítása szerint nemzetisége, román állampolgársága miatt megaláztatások érték hazánkban, így attól tart, az eljárás és tárgyalás során a magyar igazságszolgáltatás nem lesz elfogulatlan és pártatlan vele szemben.

Hajzer László arra a kérdésünkre, hogy van-e arra mód, hogy az itt elkövetett bűncselekményért Romániában álljon bíróság elé, S. Dan azt válaszolta: elméletileg igen.

– Ezt a lehetőséget Magyarországnak fel kell ajánlani, azonban ezt minden bizonnyal hazánk nem fogja elfogadni, hiszen az áldozat és a sértett magyar állampolgár, „mi akarjuk az eljárást itthon lefolytatni” – fogalmazott az ügyvéd.

– KM –


Embertelen bánásmód?

A Magyarországon dolgozó orvos a gyanú szerint augusztus 31-én Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét életveszélyesen megsebesítve.

A Kolozsváron elfogott D.S. kiadatását augusztus 2-án jóváhagyta a kolozsvári ítélőtábla, de a gyanúsított fellebbezett a döntés ellen. A fellebbviteli tárgyaláson ügyvédje, Lucian Negrutiu arra kérte a bíróságot, utasítsa el Magyarország kiadatási kérelmét, vagy halassza el, amíg ítélet születik abban a jogtalan fegyvertartási ügyben, amelyet elfogásakor indítottak védence ellen.

Az ügyvéd azt állította: fennáll a veszélye, hogy a gyanúsítottnak – kiadatása esetén – embertelen vagy megalázó bánásmódban lenne része.


Videó: Évekig is elhúzódhat a román gyilkos kiadatása

Nyíregyháza – Már majdnem átlépte a börtön ajtaját a nyíregyházi gyilkos orvos, mikor tegnap este újból letartóztatták Romániában – adta hírül a tenyek.hu.

Nem adja ki Románia az emberöléssel vádolt orvost Magyarországnak

Bukarest – Csak a tiltott fegyverviselésért indított romániai büntető eljárásának lezárulása után adják át a román hatóságok a nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsított román orvost Magyarországnak: erről szerdán hozott jogerős határozatot a bukaresti legfelső bíróság.

Nyíregyházi lövöldözés – Etnikai érvekkel próbálják akadályozni a gyanúsított kiadását Magyarországnak

Bukarest – Etnikai érvekre hivatkozva próbálta meggyőzni a román legfelső bíróságot Magyarország kiadatási kérelmének elutasításáról pénteken a nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsított román orvos ügyvédje.

Orosi mészárlás: Muri Enikő támogatná az ikreket

Nyíregyháza – Anyagilag és lelkileg is támogatná Muri Enikő az ikerpárt, akinek édesanyját és édesapját lelőtte a román orvos – derült ki a blikk.hu cikkéből. – Az énekesnő nem csak a levegőbe beszél, már elindította a folyamatot, hogy anyagilag is a támaszuk legyen.

Videó: Eltemették a fejbelőtt édesanyát Máriapócson

Nyíregyháza, Máriapócs – Eltemették a Nyíregyházán fejbelőtt kétgyermekes anyukát. A gyilkosság orvos gyanúsítottja azt mondta a bíróságon: ˝Azért lőttem le, mert bár többször kértem, hogy házasodjunk össze, ő visszautasított azzal az indokkal, hogy román vagyok˝. A tüdőgyógyász hidegvérrel lőtte le a házaspárt, a nő azonnal meghalt, a férje életben maradt. A 40 éves nőt ma kísérték végső útjára a Máriapócsi temetőben – derül ki a tenyek.hu riportjából.

Nem akart hozzámenni és lerománozta, ezért lőtte le a nőt az orvos

Nyíregyháza – „Azért lőttem le, mert bár többször kértem, hogy házasodjunk össze, ő visszautasított azzal az indokkal, hogy román vagyok” – mondta a nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottja a a magyar hatóságok kiadatási kérelmének bírósági tárgyalásán.

Új videó az elfogásról: nadrágjába dugta a pisztolyt a román orvos

Nyíregyháza – A pólója alá, a nadrágjába rejtette a gyilkos fegyvert a román orvos, aki fejbe lőtte a nyíregyházi házaspárt. Amikor leteperték a rendőrök, akkor találták meg, az elfogásról most újabb videót tettek közzé, azonnal mutatjuk. A lelőtt anya meghalt, az apa – úgy tudjuk – már nincs kómában, felébresztették az orvosok, de a rendőrök még nem tudták kihallgatni – derült ki a tenyek.hu riportjából.

Őrzik a házat, ahol megölték a családanyát

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Polgármesteri Hivatal tájékoztatta portálunkat, hogy több szervezet összefogásának köszönhetően őrzik az orosi gyilkosság helyszínét, ahová a hétvégén ismeretlen tettesek betörtek.

Videó: “9 hónapos volt, és ütötte-verte” – Durva dolgokat árult el a román orvos szomszédja

Nyíregyháza, Fényeslitke – Betörtek a lelőtt nyíregyházi család házába múlt hétvégén. Azt nem tudni, hogy mit vittek el a gyilkosság helyszínéről, de külön nyomozócsoport keresi a betörőket. Közben a gyilkos orvos falujában azt mondták a Tényeknek a helyiek, hogy a férfi rendszeresen verte a feleségét, miután elköltöztek. Az orvos az üres házba vitte a szeretőit – derült ki a tenyek.hu riportjából.

Nyíregyházi lövöldözés – Betörtek a gyilkosság helyszínére

Nyíregyháza – Betörtek abba a nyíregyházi családi házba, ahol a múlt héten egy román állampolgár rálőtt egy házaspárra, amelynek tagjai közül a nő a helyszínen meghalt, a férfi pedig életveszélyes sérüléssel került kórházba – erősítette meg a helyi sajtóinformációkat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerdán az MTI megkeresésére.

Emberölés Oroson: Értékes perceket veszítettek a mentők – Nem adtak ki távoltartási végzést az orvos ellen

Nyíregyháza – Csaknem egy hét telt el az orosi tragédia óta, de még mindig sok a megválaszolatlan kérdés. A meggyilkolt családanya korábban a Jósa András Oktatókórházban dolgozott, egykori kollégái segítőkész embernek ismerték, aki a munkáját odaadással, emberséggel végezte.

A nyíregyházi piacon vásárolta a gyilkos fegyvert az orvos

Nyíregyháza – A nyíregyházi feketepiacról szerezte be a gyilkos fegyvert Dan S., a gyilkos orvos – derül ki a Borsonline cikkéből. – Az emberölés gyanúsítottja az Evz.ro portálnak árulta el, hogy a nyíregyházi piacról vásárolta a fegyvert, amivel agyonlőtte R. Máriát, és az asszony férjét, Lászlót. Állítása szerint Nyíregyházán bárki könnyedén hozzájuthat a fegyverhez.

Életéért küzd a Nyíregyházán fejbe lőtt férfi

Nyíregyháza – Továbbra is az életéért küzd az a nyíregyházi férfi, akit a feleségével együtt az ikergyerekeik szeme láttára lőttek fejbe öt nappal ezelőtt.

Elhúzódhat a román orvos ügye – Nem akarja, hogy kiadják Magyarországnak

Kolozsvár – Még nem tudni, mikor adják át a magyar rendőrségnek a Kolozsváron letartóztatott román orvost, akit azzal gyanúsítanak, hogy Nyíregyházán megölt egy nőt, majd rálőtt annak férjére is.

Megsajnálta a gyerekeket, ezért nem lőtt rájuk

Nyíregyháza – Megsajnálta a gyerekeket, ezért nem lőtt rájuk – úgy tudjuk, ezt mondta a nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottja.

Beismerte tettét a nyíregyházi lövöldözés gyanúsítottja, a meglőtt családapa válságos állapotban van

Nyíregyháza – Beismerte a román bíróságon a gyilkosságot az orvos, akit azzal gyanúsítanak, hogy ikergyerekei szeme láttára lőtt rá egy házaspárra Nyíregyházán.

A kolozsvári ítélőtábla elfogadta a magyar kiadatási kérelmet

Bukarest – Elfogadta a kolozsvári ítélőtábla pénteken a magyar hatóságok kiadatási kérelmét, amelyben annak a román orvosnak az átadását kérték, akit a halálos kimenetelű szerdai nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsítanak.

Előre eltervezhette a gyilkosságot a román orvos, szabadsága első napján ölt

Nyíregyháza – Feltehetőleg előre eltervezte a gyilkosságot a sátoraljaújhelyi román tüdőgyógyász főorvos, ugyanis egy hónapos szabadsága első napján utazott Nyíregyházára – írja a Magyar Nemzet Online.

„Meglőtték anyáékat, meg fognak halni” – Új részleteket mesélt el nekünk a szemtanú

A lövéseket halló és a házba elsőként belépő szemtanút szörnyű kép fogadta, de a férfivel még tudott beszélni.

Már egész Európában keresik a nyíregyházi emberölés gyanúsítottját

Nyíregyháza – Európai elfogatóparancs alapján keresi a rendőrség a Nyíregyházán elkövetett emberölés feltételezett elkövetőjét.

Videó: Fejéhez szorította a fegyvert, s azt kiabálta: meghalsz! – Megszólalt a férfi, aki rátalált a házaspárra

Nyíregyháza – Kamera elé állt az a férfi, aki megtalálta a családi házban lelőtt nőt és sebesült férjét. A férfi a Nyíregyházi Televíziónak nyilatkozott, állítása szerint biciklivel ment az utcán, amikor látta, hogy egy férfi kerékpárral megérkezik a házaspár házához.

Sátoraljaújhelyen volt főorvos a Nyíregyházán gyilkoló férfi, szerelemféltés állhat a háttérben

Egy féltékeny, visszautasított orvos lehet az, aki felelős a nyíregyházi házaspár lelövésért. A külföldi orvos évek óta Magyarországon praktizál. A rendőrség továbbra is keresi az 54 éves román állampolgárságú férfit. A nyíregyházi lövöldözésben egy ember meghalt, egy életveszélyesen megsebesült, az Oros felé eső Friss utcában. A meglőtt orosi férfi életben van, fejlövéssel operálták szerdán este.

A nyíregyházi emberölés gyanúsítottját keresi a rendőrség

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján, a képen látható S. Dan 54 éves román állampolgár 2016. augusztus 31-én 15 óra körül Nyíregyházán egy családi házban lövéseket adott le az ott lakó házaspárra.

Lövöldözés volt Nyíregyházán, egy ember meghalt, egy életveszélyesen megsérült

Lövöldözés volt szerda délután Nyíregyházán, egy ember meghalt, egy életveszélyesen megsebesült, az Oros felé eső Friss utcában.
hirdetés