Nyíregyházi SN – A korább arcukat mutatnák Kecskeméten

Vasas Györgyékre (labdával) nehéz mérkőzés vár péntek este
Vasas Györgyékre (labdával) nehéz mérkőzés vár péntek este - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Problémái ellenére visszatérne a helyes útra a nyíregyházi csapat.

Parádésan kezdte a bajnokság második felét a Nyíregyházi SN NB I./B-s csapata. Kaplonyi Zoltán együttese az első öt mérkőzését megnyerte, amellyel elmozdult a kiesőhelyről, azonban a lendület megtört, az utolsó két meccsükön vesztesen hagyták el a parkettet.

Bízik a csapatában

Mai ellenfelük, a Kecskemét szintén repülőrajtot vett, a Bács megyeiek hat találkozójukat megnyerték, mindössze a PLER-Budapest ellen maradtak pontok nélkül. Tavasszal már most több pontot szereztek, mint ősszel összesen. Kaplonyi Zoltánt, a nyíregyháziak edzőjét ­kérdeztük a mérkőzés esélyeiről.

– Nem volt ideális a felkészülésünk, mert többen is apróbb sérülésekkel bajlódnak, Erdős Zoltán játéka továbbra is kérdéses, és Gubó Alex, valamint Kurbely László sem teljesen egészséges – osztotta meg gondolatait a nyíregyháziak mestere. – Gondjaink, prob­lémáink ellenére bízom benne, hogy a csapat a korábbi arcát mutatja majd Kecskeméten. Kulcsfontosságú lesz az, hogy kevesebb eladott labdával támadjunk, a technikai hibákat a minimálisra csökkentsük. Védekezésben, ha Alexre nem számíthatok, akkor egy más szerkezetben kell megoldanunk majd a feladatot.

Visszatérnének a helyes útra

– A Kecskemét egy nagyon jó csapat, rendkívül erős a belső hármasuk, irányítójuk az NB I.-es rutinnal rendelkező Halász Máté, és a két átlövőjük is rendkívül hatékony, ezért fontos lesz, hogy a belső négyesünk jól szűrje meg a támadásokat, valamint hatékonyan segítse a kapusunkat. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni. Fontos lenne a győzelem, hogy vissza tudjunk térni a helyes útra és az általunk kitűzött célt el tudjuk érni – fogalmazott Kaplonyi Zoltán.

BB
hirdetés