Nyíregyházi SN – Ez kevés volt a listavezető ellen

Nyíregyházi SN vs. Ferencváros
Nyíregyházi SN vs. Ferencváros - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A csoport rangadóján mindkét pontot elvitte Nyíregyházáról a ferencvárosi csapat.

A juniorok megtették, igaz csak egy góllal de legyőzték a Fradit. Ez megfelelő alapot adhatott volna az esti főmérkőzésre, a férfi kézilabda második vonalában a Keleti csoport rangadójának. A házigazda, a fordulót a harmadik helyen fogadó nyíregyháziak az élvonalra törő, listavezető zöld-fehéreket látták vendégül. A két csapat tavalyi meccsét a nyírségiek nyerték, ám azóta sok víz folyt le az Érpatakon ( (VIII. sz. főfolyás, Gangesz…).

Kettő ide, kettő oda, majd két 3–0–ás etappal megléptek a vendégek. Nagy Levente jól védte immár a fővárosiak kapuját, a hazaiak támadójátéka pedig nem volt hatékony. Mivel ők nem lőttek gólt, az ellenfél igen, megléptek a ferencvárosiak. Jó húsz perc elteltével felcsillant a remény, mert 5-10 után zsinórban négyszer voltak eredményesek a házigazdák. Egy gólosra olvasztották a hátrányt (9–10), ám akkor jött egy kiállítás egy értékesített vendéghetes és oda lett a fordítás reménye.

A második félidő első néhány percét mintha még az öltözőben töltötték volna a nyíregyháziak, el is húzott a Fradi és eldöntötte a meccset. A listavezető harcosabban, és ami még lényegesebbe, jobban és eredményesebben játszott. Ugyan néhány villanással jelezték a hazaiak, hogy többet is ki lehetett volna hozni ebből a meccsből, a két pontot biztosan vitték el az exnyíregyházi Pál Gergőék. Megérdemelten.

Km-ML

Nyíregyházi SN–Ferencváros 23–29 (11–15)

Bem iskola, 250 néző, v.: Bacs, Bóna.

Nyíregyházi SN: Gadnai – Nagy Cs. 1, Pánczél 1, Bécsi 2, Sándor, Kaplonyi 4, Vasas 5. Csere: Oláh (kapus), Varga L. 2, Kurbely 5/21. Erdős, Urbán 1, Leiter 1, Illés 1. Edző: Grandjean Gábor.

Kiállítások: 4, illetve 8 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 4/4. Junior: 19–18.
hirdetés