Nyíregyházi SN – Felkészültek az ózdiakból, így végig nekik állt a zászló

Varga Lászlóék taktikusan játszottak
Varga Lászlóék taktikusan játszottak
Nyíregyháza – Bejött a Nyíregyházi SN elképzelése, a házigazda ózdiak el is fáradtak.

Ez bravúr, diadal volt! A Nyíregyházi SN felkészülése nem sikerült teljesen úgy, ahogyan azt a második vonalbeli férfi kézilabdázóknál szerették volna. Így vágtak neki a tavaszi nyitánynak, amelyet az Ózd elleni vendégszereplés jelentett. Az első fordulóban a borsodiak nyertek a Continental Arénában, ráadásul önbizalommal telve várták a szombati mérkőzést. Amelyet végül elveszítettek, mert a nyíregyháziak jobb napot fogtak ki.

Kihúzták a méregfogat

– Úgy vélem remekül felkészültünk az ózdi találkozóra – kezdte visszapillantását a kétpontos tavasz rajtra Bécsi János, a Nyíregyházi SN vezetőedzője. – Az irányító-beállós játék jelentette az ózdiak méregfogát, amit sikerült kihúznunk.

– Az irányító Szabó Tomi és a beállós Kocsis Csabi csak két-két gólig jutottak, mert az utóbbi ellen védekezésünk volt igen hatásos. Zártak és agresszívak voltunk. Igaz, emiatt felvállaltuk az átlövéseiket, Szűcs Balázs és Nyeste Balázs ugyan lőttek tizenöt gólt, de ez is kevés volt az ózdiak számára.

Kondival is bírták

– Mivel az ózdiak szinte egy sorral bírnak, igyekeztünk erős tempót diktálni, ennek eredményeként a második játékrész felénél már kiütköztek rajtuk a fáradtság jelei. Mindkét félidő elején és a második végén perceken át nem kaptunk gólt. Az első félidőben az ózdiak azért tudták csökkenteni a hátrányukat, mert túlságosan is agresszívan, durván védekeztek. A játékvezetők ezt engedték, a srácokat pedig ez felpaprikázta. Az öt kétpercesünkből négyet ekkor kaptunk, volt, hogy az egyik le sem járt, máris jött a másik.

A Tiszavasvári úti csarnok

A második játékrészben is felzárkóztak egy gólra, akkor a védekezésünkkel volt egy kis gond, de rendeztük a sorokat, frissítettünk és ismét megléptünk. Mindkét időszakot kihúztuk és értékes két pontot szereztünk egy olyan meccsen, amelyen végig nekünk állt a zászló – így Bécsi János.

A nyíregyházi együttes legközelebb pénteken lép pályára. Itthon, de a Tiszavasvári úti csar­nokban, az ellenfél pedig a lajosmizsei csapat lesz.

KM-ML
hirdetés