Nyíregyházi SN – Idő kellett a csapat összeéréséhez

Nyíregyházi SN – Idő kellett a csapat összeéréséhez
Nyíregyháza – A szombati rangadón hazai győzelmet vár Varga László, a Nyíregyházi SN csapatkapitánya.

Akárhogyan nézzük, ez rangadó lesz a javából. A férfi kézilabda második vonala Keleti csoportjában a listavezető Balmazújváros lesz az egy ponttal kevesebbet gyűjtő, negyedik helyen álló Nyíregyházi SN vendége. Amilyen rosszul zárták az előző évet (két vereség és egy győzelem)a nyíregyháziak, olyan remekül rajtoltak az idén. Eddig mind az öt bajnokit megnyerték, ami megsüvegelendő.

– Azt nem szabad elfeledni, hogy nyáron kilenc új játékos érkezett – kezdte válaszát a felvetésre Varga László, a Nyíregyházi SN csapatkapitánya. – Ahhoz, hogy összecsiszolódjunk játékban és közösségben, ahhoz idő kell. Emiatt volt az tavalyi két botlás, szerencsére Kecskeméten valamit javítottunk a mérlegen, így azt a meccset is beszámítva zsinórban hatszor nyertünk. Jó visszajelzés annak, hogy egyre inkább összeérett a csapat, az újak átvették a játékstílust és ó közösséggé kovácsolódtunk. Azt is felfogta mindenki, hogy tétje van ennek a bajnoki szereplésnek.

Az igaz, hogy idén valamennyi találkozóját megnyerte a csapat, ám néhány találkozón igen hullámzó volt a teljesítmény. A remek periódusok mellett voltak időnként hosszabb ideig tartó rövidzárlatok.

Hullámvölgyek nélkül

– Sajnos ez valóban így van, ám azt nem szabad elfeledni, hogy a keret zöme fiatalokból áll, és sokukból hiányzik még az a rutin, amelyekkel az ilyen hullámvölgyeket hamarabb át lehet vészelni. Amikor elsősorban fejben elfáradnak,akkor elkezdenek tüzelni.

Ilyenkor van szükség arra, hogy a pályán lévő rutinosabb játékos visszafogja őket – vélekedik a rutinos játékos, aki a házi góllövőlistán Vasas György után a második.

– Bízom benne, hogy szombaton nem lesznek hullámvölgyek, mert nyerni szeretnénk. Az ellenfél jó erőkből áll, a mérkőzéssel kapcsolatosan annyit szeretnék, hogy ugyanolyan, azaz hazai siker szülessen mint Balmazújvárosban. Nagyon készülünk és várjuk a szurkolókat, mert lelkes biztatásuk mindig sokat jelent számunkra. Egy ilyen rangadón pedig még többet.

– KM-ML –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés