Nyíregyházi SN – Nem sült úgy, mint a kupában!

Akt.:
Nyíregyházi SN – Nem sült úgy, mint a kupában!
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Izgalmas meccsen nyert a mezőkövesdi csapat a Nyíregyházi SN ellen.

„Csak úgy mint a kupában!” „Ne úgy mint a kupában!” Az előbbit a nyíregyháziak, az utóbbit a vendég mezőkövesdiek remélték a vasárnapi bajnoki előtt. A két férfi kézilabda együttes a Magyar Kupában már meccselt, akkor a házigazda Nyíregyházi SN nyert.

Felváltva vezettek

Most nagyobb volt a tét, hiszen bajnoki pontokért léptek pályára a felek. Amikor a kéttucatnyi vendégdrukker megérkezett, már 3-0-ra vezettek kedvenceik. Az első játékrészben hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A hazaiaknál Varga László tartotta a lépést a kövesdiekkel, neki egyébként a kezdés előtt Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője adta át a csapat legjobbjának járó különdíjat, mivel a játékos hiányzott a városi sportgáláról. Úgy nézett ki, hogy döntetlen lesz az első játékrész, ám az utolsó pillanatban a kapusuk által szerzett góllal a kövesdiek várhatták előnnyel a folytatást.

Ezt a hazaiak kezdték egy 3-0-ás etappal. A játékrész derekáig a két-három gólos előnyök nem jelentettek biztonságot, azonban 23–22–es állás után a borsodiak két perc alatt négy gólt szerezve fordítottak. Ez megfogta a hazaiakat, akik ezt követően már csak szaladtak az eredmény után.

Ekkor már sok volt a hiba, kimaradtak a helyzetek az egyre magabiztosabb vendégek pedig uralták a játékot és tartották az előnyüket. Nem érdemtelenül jutottak számukra igen értékes két ponthoz.

KM-ML

Kézilabda: Férfi NB I.B, Keleti csoport

Nyíregyházi SN-Mezőkövesd 31-35 (14-15)

Continental Aréna, 250 néző, v.: Sándor, Szikszay.

Nyíregyházi SN: Oláh – Gidai 3, Tóth 3, Varga 7/4, Székely 3, Boda 1, vasas 7. csere: Gadnai (kapus), Priczel, Kurbely 1, Horvácki 2, Gubó 4. Vezetőedző: Bécsi János.

Kiállítások: 4, illetve 12 perc. Hétméteresek: 4/4, illetve 3/2.
hirdetés