Nyíregyházi SN – Ősztől is marad a két csoport, a hangsúly a fiatalitáson van

Kurbely László ifjú férjként kezdi majd meg a felkészülést a következő bajnoki szezonra
Kurbely László ifjú férjként kezdi majd meg a felkészülést a következő bajnoki szezonra - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Levonták a tanulságokat, Bécsi János marad a Nyíregyházi SN vezetőedzője.

Hosszú szabadságot kaptak a Nyíregyházi SN férfi kézilabdázói. Az együttes a második vonal Keleti-csoportjában az ötödik helyen végzett, így végül teljesítette az alapcélkitűzést. Ám szó sincs elégedettségről.

– Valóban, az eredeti célkitűzés az volt, hogy a csapat az első hatban végezzen – kezdte érdeklődésünkre az elmúlt bajnokság summázását Varga Zsolt, a Nyíregyházi SN szakmai igazgatója. – Ezt teljesítettük az ötödik hellyel. Szintén tervként tűztük ki azt, hogy vegye kezdetét egy generációváltás. Ez is bekövetkezett, hiszen a csapat átlagéletkora alig több mint húsz esztendő.

– Ám savanyú a szőlő, hiszen öt-hat fordulóval a pontvadászat vége előtt még a bajnoki címre is esélyünk volt. Sajnos, a hajrá nem sikerült úgy, ahogy azt szerettük volna, így még a dobogóról is lecsúsztunk.

Nagyon sok volt a hiba

– Ebben bizonyára szerepe volt annak is, hogy több fiatal játékos is lehetőséget kapott. A gondot mégsem ez jelentette, hanem az, hogy a döntő pillanatokban a rutinos játékosok közül sokaknak megremegett a kezük. Nagyon sok hibát követtünk el, ez pedig megbosszulta magát. Természetesen kiértékeltük a történteket és igyekszünk levonni a tanulságokat.

Az első hatba kerülés azért volt fontos, mert a tervek szerint a második vonalban a két csoportot összevonták volna. Információink szerint ez egyelőre nem téma, így a szeptemberben induló bajnokság is két csoportos lesz.

– A felkészülést július végén kezdjük, hét hetünk lesz arra, hogy megfelelő állapotban kezdjük a pontvadászatot – tért rá a tervekre Varga Zsolt.

– Mivel a második vonalban marad a két csoport, különösebb eredménykényszer nem nyomja majd a játékosokat. Ez azért kedvező, mert tovább szeretnénk folytatni a fiatalítást, például az ifibajnokságban ezüstérmes csapatból újabbak kerülhetnek a felnőtt kerethez. Szeretnénk saját nevelésű fiatalokból kialakítani egy olyan magot, amelyre később is építhetünk – így Varga Zsolt.

Vannak távozók

A vezetőedző továbbra is Bécsi János lesz, többen pedig máshol folytatják a pályafutásukat. Horvácki Márió Vácra, Székely Nikola és Gidai Máté Békésre igazol, Tóth Patrik pedig Balmazújvárosba megy. Vasas György vállát megműtötték, rá hosszabb pihenő vár. Lesznek érkezők is, ám róluk majd akkor, ha már alá is írtak.

ML
hirdetés