Nyíregyházi SN – Rossz meccsen döntetlen

Akt.:
Nyíregyházi SN vs. DEAC
Nyíregyházi SN vs. DEAC - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A nyíregyháziaknak nem sikerült visszavágni a debreceni vereségért.

Ezúttal pénteken este játszotta soros bajnokiját a Nyíregyházi SN NB I.B-és férfi kézilabda együttese. A Keleti csoportban negyedik nyíregyháziak a debrecenieket fogadták. Ősszel a DEAC nyerte a két csapat találkozóját, így a hazaiak szerettek volna visszavágni. Az már hamar kiderült, hogy nem lesz könnyű, mert nagyon sok hibával kezdtek a nyíregyháziak. Oláh Zoltán bravúrjaival és Varga László góljaival tudták tartani a lépést az 1-1 után végig vezető vendégekkel. Nagy változást a második félidő elején hozott ám a remény megmaradt.
Olyannyira, hogy kettős hátrányt követően sikerült egalizálni (18-18). Sőt, az ötvenhatodik percben 20-18-ra már a nyíregyháziak vezettek és 50 másodpercig kettős emberelőnyben játszottak. Ennyi idő alatt el lehetett volna dönteni végleg a meccset. De nem eladott labdákkal, rossz döntésekkel, így a debreceniek egyenlítettek. Ezt követően még negyven másodperce volt arra, hogy megszerezzék a győzelmet a hazaiak, ám nem sikerült. Maradt az iksz, amink talán kicsit a vendégek örülhettek.

Minden bizonnyal ez volt a szezon legrosszabb mérkőzése. Ennek a felvételét lehet mutatni a fiataloknak, azért, hogy így nem szabad játszani! Egyéni hibák tömkelegét mutatták be a játékosok, elsősorban a hazaiak, meg persze a vendégek is. A nyíregyháziak támadójátéka ismét csődöt mondott, jó passzban húsz gólt majd egy félidő alatt dobnak. Sajnálatos módon a fiatal játékvezetők a mérkőzés színvonalához alkalmazkodva ítélkeztek, részesei és befolyásolói voltak a történéseknek. És ami bosszantó: szintén pénteken az ugyancsak a dobogós helyezésekért küzdő Békés kikapott Kecskeméten…

Kézilabda: Férfi NB I.B, Keleti csoport

Nyíregyházi SN- DEAC 20-20 (10-11)

Continental Aréna, 300 néző, v.: Réti, Szedlák.

Nyíregyházi SN: Oláh – Gidai 1, Kurbely, Székely 1, Varga L. 7/3, Gubó 4, Vasas 2. Csere: Gadnai (kapus), Boda, Tóth 1, Nagy 2, Horvácki 2, Horvát, Dobi. Kiállítások: 8, illetve 10 perc. Hétméteresek: 4/3, 4/2.
hirdetés