Nyíregyházi SN – Váratlan pofon Debrecenben

Nyíregyházi SN – Váratlan pofon Debrecenben
Nyíregyháza – A nyíregyháziak betliztek a védekezésben és hiányzott a csapatjáték.


Három hazai meccs, három győzelem. Útravalóként ez volt a Nyíregyházi SN játékosainak tarisznyájában, amikor szombaton elindultak Debrecenben, hogy ismét idegenben vitézkedjenek. Az ellenfélnél volt ismerős bőven. Talán még az üdvözléssekk voltak elfoglalva a vendégek , amikor az eredményjelzőn már ez állt: 3-0. A támadásokat elkönnyelműsködték a nyírségiek, a hazaiak pedig gyors kontrákkal büntettek. Ez a különbség megmaradt a játékrész végére is, elsősorban azért, mert a vendégek a korábbi masszív védekezésből nem sokat mutattak. Sok volt baki, hiába változtattak, nem ment. Ráadásul a korábbi remek kapusteljesítmények is hiányoztak, így nem várt hátránnyal indították a második félidőt.

A játék valamelyest feljavult, ám amikor közel kerültek volna a hazaiakhoz (14-12, 21-19) vagy hibáztak, vagy jött egy kiállítás. Így aztán nem sikerült még egalizálni sem, a hazaiak mindkét pontot otthon tartották. A már említett védekezésbeli gondok mellett a nagy probléma az volt, hogy a vendégek inkább egyénieskedtek, a csapatjátékban nyoma sem volt a korábban látottaknak. Olyan volt ez mint az Ózd elleni hazai meccsen, ami szintén vereséggel ért véget. Javítani jövő vasárnap itthon, a Mezőkövesd ellen lehet.

Debrecenben padlót fogtak a kék mezes nyíregyháziak Fotó: Pusztai Sándor

Kézilabda: Férfi NB I.B, Keleti csoport

DEAC-Nyíregyházi SN 29-26 (13-9)

Debrecen, 200 néző, v.: Sándor, Szabó.

Nyíregyházi SN: Oláh – Nagy 1/1, Kurbely 4, Horvácki 3, Gubó 2, Vasas 4. Csere: Gadnai (kapus), Székely, 1, Tóth, Varga L. 6/1, Gidai 1, Gyimesi, Boda 4, Priczel. Vezetőedző: Bécsi János.

Kiállítások: 12, illetve 16 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 2/2.

Bécsi János: – Mint csapat hiányoztunk a pályáról.Sporthírek


hirdetés