Nyíregyházi Sportcentrum – Egyedüliként a nyolcas döntőben

Ilyen határozott védekezésre lesz szükség​
Ilyen határozott védekezésre lesz szükség​
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Sportcentrum KA fiú kadettcsapata a hétvégét Debrecenben tölti.

Azért van jó hírünk a férfi, pontosabban fiú kosárlabdázók háza tájáról: az országos döntőbe jutott kadett (U16) nyíregyházi fiúcsapat csütörtökön megkezdi szereplését a debreceni nyolcas fináléban. A Sportcentrum színeiben versenyző csapatok közül egyedül a Boczkó Ádám által irányított legénység lett tagja a szűk hazai elitnek.

Az NYSC KA csapata a házigazda Debreceni KA-DSI-vel, a Szegeddel és a Budapesti Honvéddal került egy négyesbe. Mindhárom ellenféllel találkoztak az előcsatározások során, a Debrecentől és a Szegedtől oda-vissza kikaptak, a Honvédot idegenben sikerült legyőzni, itthon már nem. Az előzmények milyen reményekre jogosítják fel a nyíregyházi csapatot?
– Konkrét helyezésben nem gondolkodunk, és ha viszontlátom azokat a szituációkat, amelyeket az edzéseken gyakoroltunk, akkor már elégedett leszek – mondta Boczkó Ádám edző. – És persze jó lenne azt a küzdőszellemet viszontlátni, ami a Pécs elleni oda-visszavágós párharcban, különösen a második mérkőzésen a fináléhoz segített bennünket. A Debrecennel idegenben elég szoros meccset játszottunk, a Szegedet itthon szorongattuk meg, a Honvédot pedig sikerült is megvernünk, úgyhogy teljesen esélytelenek azért nem vagyunk. Ugyanakkor kétségtelen, nem túl mély a rotációnk, emiatt hátrányban vagyunk a többi csapattal szemben. A frissesség a harmadik meccs után lehet kulcskérdés.

Merthogy a csütörtök-pénteki csoportmérkőzések után következnek a helyosztók, a nyíregyháziak vagy az 1–4. vagy pedig az 5–8. pozíciókért küzdhetnek tovább, attól függően, hogy a csoportjukban hányadik helyen végeznek.

Kadettbajnokság

Fiúk, a nyíregyháziak ellenfelei a debreceni országos döntő csoportmérkőzései során

Csütörtök. 13.00: Debreceni KA-DSI.

Péntek. 11.00: Szedeák. 17.00: Bp. Honvéd.

A másik csoportban: Dávid Kornél KA, Szombathelyi KA, Szolnoki VSI, Vasas Akadémia.
hirdetés