Nyíregyházi Sportcentrum – Hosszabbításban kiharcolt sikerrel kezdtek

Akt.:
Nyíregyházi Sportcentrum – Hosszabbításban kiharcolt sikerrel kezdtek
© Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – A címvédő nyíregyháziak tavaly is a Vasas elleni győzelemmel indították a junior fiú kosárlabda-bajnokság nyolcs döntőjét.

Ennél izgalmasabban nem is indulhatott volna a címvédő és házigazda Nyíregyházi Sportcentrum számára az országos fiú juniorbajnokság nyolcas döntője. Boczkó Ádám legénysége végül feszült mérkőzésen 70–66-ra legyőzte a Vasas Akadémiát, de hogy… Hogyhogy hogy? Leginkább hosszabbítás után!

Addig nem volt semmi baj, míg a nyíregyháziak két kulcsembere, Vaskó György és Bolden Immanuel nem kerültek faultproblémába. A hazaiak a nagyszünetben hat ponttal vezettek, aztán a 28. percben előbb Vaskó, a negyedik etap első támadása után pedig Bolden pontozódott ki – mindketten a támadótérfélen elkövetett szabálytalanság után. Boczkó mester a kispadról érkezett játékosokkal tömködte a lyukakat, de a munka dandárja a két korosztályos válogatottra, Mokánszki Mátéra és Sitku Mártonra hárult.

Átvette a vezetést a Vasas, de sikerült hosszabíbtásra menteni a meccset, a ráadásban pedig hátrányból fordított az NYSC, a győzelmet Pollák Balázs a végén négyből három bedobott büntetője biztosította be.

Ez a két csapat két éve a kadett korcsoport országos döntőjét vívta, akkor a Vasas nyert. Viszont a tavalyi a junior nyolcas finálét éppen így a Vasas ellen kezdte a nyíregyházi legénység. Akkor 70–68 lett a vége, most 70–66. A végét pedig ismerjük…

Pénteken reggel kilenckor a szintén győzelemmel kezdő Debrecen, délután öttől a Szedeák lesz az ellenfél a Tiszavasvári úti csarnokban. Érdemes jönni szurkolni, hogy fokozódjon a csütörtökön sem rossz hangulat!

Országos juniorbajnokság: Fiú döntő

A csoport, 1. forduló

Nyíregyházi Sportcentrum–Vasas Akadémia 70–66 (20–17, 18–15, 15–15, 7–13, 10–6) – hosszabbítás után

NYSC: Vaskó 5, Pollák B. 7, Mokánszki 28/9, Sitku M. 20, Bolden 5. Csere: Nagy D. 3, Sipos T., Carney, Bodnár B. 2. Edző: Boczkó Ádám.
hirdetés