Nyíregyházi Sportcentrum – Példát mutattak és döntőbe jutottak a kadettek

Akt.:
Ha kellett Sitku Márton (pirosban balról), Bolden Immanuel és Pollák Balázs együtt állta útját a 205 centis nigériai játékosnak
Ha kellett Sitku Márton (pirosban balról), Bolden Immanuel és Pollák Balázs együtt állta útját a 205 centis nigériai játékosnak - © Fotó: Rátgéber Akadémia
Nyíregyháza – Elképesztő győzelmi vággyal és akarattal játszva dolgozta le idegenbeli hátrányát a Nyíregyházi Sportcentrum KA U16-os csapata.

A felnőttcsapat játékosai számára kötelezővé tennénk, hogy nézzék meg a Sportcentrum kadettjeinek (U16) visszavágó mérkőzését, amely az országos fináléba jutásról döntött. Hogy miként kell küzdeni, hogyan kell hinni végig a győzelemben, a megfelelő különbség kiharcolásában. Az ifjak példát mutattak, és mivel Sitku Ernő szakmai igazgató apai minőségben is jelen volt, bízhatunk benne, hogy eljut a meccs híre a „nagyokhoz” is.

Szóval a nyíregyháziak 14 pontos hátrányba kerültek a légiósokat, a nigériai Godwin Ekene Omenakát és a macedón Valentino Karanfilovszkit is bevető Rátgéber Akdémia elleni idegenbeli meccsen. A visszavágó első félidejében remek dobóformát fogtak ki a sportcentrumosok (légiós nélkül, csupa saját nevelésre alapozva…), Sitku Márton és Vaskó György ontotta a triplákat. A nagyszünetbeli 11 pont reményt adott a folytatásra, és először 66–50-nél állt továbbjutásra az NYSC. Innen villámgyorsan kilenc pontra csökkentette hátrányát a Pécs, de Boczkó Ádám tanítványai ekkor vették elő azokat a tulajdonságaikat, amelyek érett sportemberekre vallanak – aki nem a pontokat termelte, az védekezésben nyújtott kimagaslót.

Egy perccel a vége előtt még csak 72–61 volt, de ekkor jött egy-egy Vaskó- és a 16 pontjával 12 lepattanójával valamint 10 asszisztjával tripladupláig juto Mokánszki Máté-hármas, amivel átbillentek a hazaiak a remélt különbségen. A nyíregyházi csapat ezzel bejutott a jövő hétvégi, debreceni országos döntőbe.

Kadettbajnokság (U16)

Fiúk, keresztjáték az országos döntőért

1. mérkőzés

KA Pécs–Nyíregyházi Sportcentrum KA 72–58 (14–20, 25–9, 11–15, 22–14)

NYSC KA: Vaskó 21/12, Pollák B. 11/3, Mokánszki 10, Sitku M. 6, Bolden 10. Csere: Mohácsi Á., Carney, Nádasi, Virányi, Nagy D. Edző: Boczkó Ádám.
Visszavágó

Nyíregyházi Sportcentrum KA–KA Pécs 79–62 (20–20, 28–17, 12–11, 19–14)

NYSC KA: Vaskó 27/18, Pollák B. 6/3, Mokánszki 16/3, Sitku M. 18/12, Bolden 12. Csere: Mohácsi Á., Carney, Nagy D., Nádasi, Papik. Edző: Boczkó Ádám.

Továbbjutott: Nyíregyházi Sportcentrum KA (137–134).További hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés