Nyíregyházi Sportcentrum – Tizennégy pontos hátrányban

Nyíregyháza – Nehéz helyzetbe került a vasárnapi visszavágó előtt a Nyíregyházi Sportcentrum KA kadett korcsoportos fiú kosárlabda-csapata.

Godwin Ekene Omenaka és Valentin Karanfilovszki. Légiósok a magyar bajnokságban. A kadett korosztályban. A nigériai és a szerb játékost is bevetette a Pécs a Nyíregyházi Sportcentrum elleni mérkőzésen, amelynek tétje az országos döntőbe jutás. Nem csoda, ha az időkéréseknél angolul instruálják a baranyai csapatot a két légiós miatt…

Szóval a pécsi és a nyíregyházi akadémia U16-os legénységei a korosztály nyolcas döntőjébe jutásért párbajoznak, az első meccset a tarthatatlan, fizikai paraméterei alapján a felnőttek mezőnyéből sem kilógó nigériai center 22 pontjának is köszönhetően is 14 ponttal nyerték meg a pécsiek. Pedig a negyedik negyed közepén még csak hat egység volt a különbség. Boczkó Ádám tanítványai vasárnap 14.30-tól a Vasvári-gimnáziumban próbálják meg a csodát: ledolgozni a hátrányt, és bejutni a nyolcas fináléba.

Kadettbajnokság

Fiúk, keresztjáték, 1. mérkőzés

KA Pécs–Nyíregyházi Sportcentrum KA 72–58 (14–20, 25–9, 11–15, 22–14)

NYSC KA: Vaskó 21/12, Pollák B. 11/3, Mokánszki 10, Sitku M. 6, Bolden 10. Csere: Mohácsi Á., Carney. Edző: Boczkó Ádám.
hirdetés