Nyíregyházi TK – Haladás előre a BKV elleni évnyitón

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – Lemásolta a két csapat budapesti mérkőzését a két csapat a tekézők nyíregyházi évnyitóján.

A klub nevével ellentétben a tabella hátulján tartózkodó BKV Előrét fogadta az év első bajnoki mérkőzésén a Nyíregyházi TK szuperligás férficsapata, és mivel a szabolcsiak is a hátsó régióból menekülnének, az alsóházi derbi kitétel illett a szombati találkozóra.

Remekül kezdett a házigazda, Szlovenszki Tibor és Mogyorósi Péter is a hatszáz fát ostromolta, előbbi el is érte, mindketten hozták a csapatpontot, meg több mint nyolcvan fás előnyt. Középen Finta Zoltán is jól kezdett, de már úgy szerzett 160 fát az első pályán, hogy akkor is fájt a lába, és ez a folytatásban is érződött. A maradék három szettjét elveszítette, és hiába ütött több fát ellenfelénél, a pontot a fővárosi játékos vitte el. Ráski János kiegyensúlyozottan teljesített, ellenfele azonban hatszáz fa felé jutott.

Az utolsó két párra 2–2-vel és 42 fás hazai előnnyel fordultak a csapatok, ám Hacker Dezső és Szegő Levente is alaposan bekezdett, tovább hízott az előny, és bár egy-egy pályán mindketten veszítettek, a végén már csak a különbség volt kérdés. Mindketten bezsebelték az egyéni pontot – ügyelve arra, hogy az idegenbeli után hazai pályán is 6–2-es legyen a győzelem, tisztességes csapatfával. És ezzel most a nyíregyháziak haladtak – előre!

Szuperliga: 12. forduló

Nyíregyházi TK–BKV Előre 6–2 (3438–3305)

NYTK: Szlovenszki T. 610 (1 pont), Mogyorósi 588 (1), Finta 553, Ráski J. 559, Szegő 537 (1), Hacker 591 (1). Ifi: 0–4 (631–1060).

Címkék: , ,hirdetés