Nyíregyházi TK – Nagyot harcoltak a becsületpontért

Nyíregyházi TK vs. Szegedi
Nyíregyházi TK vs. Szegedi - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A végén legalább megnehezítették a szegediek dolgát a nyíregyházi férfi tekézők.

Az első két párban abban a mederben haladt a mérkőzés, ahogy arra számítani lehetett: a négyből három 600 fa fölé jutó játékosa révén 4–0-ra vezetett a Szeged a Nyíregyházi TK elleni szuperligás férfibajnokin. Ezzel el is dőlt a meccs sorsa, de a hazaiak becsületére legyen mondva, a zárósorban fellépő embereik oroszlánként küzdöttek a becsületpontért.

Illetve pontokért, merthogy Hacker Dezső és Finta Zoltán előtt is felcsillant a remény, hogy felülmúlja ellenfelét. Előbbi riválisa, a szerbek nagy legendája, Jovan Csalics (a csapattársak által használt becenév, a „Májsztró” igencsak beszédes volt) félidőben cserét kért, ezt remekül kihasználta Hacker, és megszerezte az egyéni pontot. Finta pedig Fehér Bélával volt nagy harcban, a vége előtt dobott kilencessel úgy tűnt, hogy révbe ér, de ellenfele is „maszekkel” válaszolt, és két fával elvitte a pontot. De legalább szoros csatákat is hozott a találkozó, így a végére élet költözött a meccsbe.

Szuperliga: Férfiak

4. forduló

Nyíregyházi TK–Szegedi TE 1:7 (3240:3546)

NYTK: Ráski J.-Szlovenszki A. 496, Mogyorósi 550, Péter D. 512, Kastura Zs. 543, Hacker 569 (1 pont), Finta 570. Ifi: 1:3 (1054:1075). Pontszerző: Bíró Zs. 545.Sporthírek


hirdetés