Nyíregyházi TK – Nem nyolc, hogy még mindig nincs pontjuk

Nyíregyháza – Az Ajka ellen sem tudta megszakítani rossz sorozatát a nyíregyházi férfi tekecsapat.

Úgy indult a Nyíregyházi TK szombati bajnokija, hogy a szuperligás férficsapat végre valahára megszerzi első őszi győzelmét. Az Ajka elleni mérkőzésen a 600 fát ostromló Finta Zoltán és Mogyorósi Péter is hozta a maga egyéni pontját, csapatban pedig 95 fás előnyre tettek szert.

Aztán a következő kör után már 2:2-re álltak a felek, és a bakonyiak nyolc egységgel csapatfában is átvettek a vezetést. A Péter Dávid és Hacker Dezső ellen szereplő vendégek közül különösen utóbbi ellenfele, a korábbi ifiválogatott Tóth Martin villogott, ő 632 fával karriercsúcsot ütött.

Szegő Leventén és Kastura Zsolton volt a világ, pontosabban a társak szeme, és az első körben vissza is vették a vezetést, 17 fával megint az NYTK tartott előrébb. Beleerősített azonban az Ajka, különösen Kastura ellenfele, a volt válogatott Nagy Lajos, így nem csökkent a különbség, sőt, mind a két egyéni pontot, és vele együtt a győzelmet is elvitték az ajkaiak.

Cseppet sem nyolc, hogy nyolc forduló után sincs még pontja a nyíregyházi legénységnek…

Szuperliga: Férfiak

8. forduló

Nyíregyházi TK–Ajka Kristály SE 2:6 (3310:3343)

NYTK: Finta 596 (1 pont), Mogyorósi 559 (1), Péter D. 516, Hacker 548, Szegő 538, Kastura Zs. 553. Ifi: 3:1 (1037:983). Pontszerző: Bíró Zs. 564.
hirdetés