Nyíregyházi TK – Vereség mellé világbajnokverés

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – A Ferencváros vendége volt szombaton a Nyíregyházi TK szuperligás férfi tekecsapata.

Abszolút egyenrangú ellenfele volt a két világbajnokkal, Farkas Sándorral és Botházy Péterrel felálló Ferencvárosnak a Nyíregyházi TK a szombati szuperligás férfibajnokin. A népligeti hatsávos pályán három pár volt egyszerre a pályán, és az első körben ugyan csapatfában vezettek a vendégek, az egyéni párbajok közül azonban kettőt is nagy csatában is elveszítettek. Igaz, Szlovenszki Tibor remekelt, csaknem száz fával múlta felül ellenfelét.

Elérhetőnek tűnt a döntetlen, a második körben Kastura Zsolttól és Hacker Dezsőtől várták a pontszerzést a nyíregyháziak, ám végül a Botházyval játszó Szegő Levente hozta a részsikert – tehát világbajnokverésnek voltak szemtanúi a jelenlévők. Az utolsó harminc dobás előtt 2758–2758 volt az állás, vagyis 6–2-től 3–5-ig még bármi előfordulhatott, tehát a döntetlen is, ami tavaly kétszer is megtörtént a csapatok budapesti mérkőzésein. Végül a nyíregyháziak számára a lehető legrosszabbul alakult a végjáték, de összességében elmondható, hogy az NYTK szokása szerint megnehezítette a ferencvárosiak dolgát.

Szuperliga, férfi

Ferencváros–Nyíregyházi TK 6–2 (3434–3375)

NYTK: Finta 563, Szlovenszki T. 588 (1 pont), Ráski J. 549, Kastura Zs. 534, Szegő 594 (1), Hacker 547. Ifi: 4–0 (1109–961).

Címkék: , ,hirdetés