Nyírmada lakatot tett a kétkedők szájára

Megcsinálták! A nyírmadai csapat elhódította a bajnoki címet – elhallgattatva a kétkedőket
Megcsinálták! A nyírmadai csapat elhódította a bajnoki címet – elhallgattatva a kétkedőket - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírmada – A Nyírmada talán a legerősebb megyei másodosztályú csoportban szerezte meg a bajnoki címet.


Csak megnyerték. Amikor a tizenkét pontos előny birtokában zsinórban háromszor zakózott a Nyírmada, azonmód felerősödtek a hangok, hogy ez nem a véletlen műve. Egyesek fogalmaztak durvábban is, mindazonáltal a megyei másodosztályú futballcsapat csattanós választ adott a seregnyi kétkedőnek. A Szőke-legénység ugyanis többször már nem bakizott, vasárnap pedig papi sikerével végképp lakatot tett a minden tudók szájára – magyarán learatta a dicsőséget, bajnoki címet szerzett a Nyírerdő-csoportban.

– Olyan nincs, hogy egy csapat hibátlanul játszik végig egy szezon, illetve csak nagyon ritkán – vélekedett Szőke István, a Nyírmada játékos-edzője. – Gondoltam, hogy piszkálni fognak minket a három elvesztett meccs miatt, de tettünk a dolgukat tovább, azt gondolom, most már nem kényszerülünk magyarázkodni, az elért eredmény önmagáért beszél. Egyébként annyi történt, hogy egy gólt sem tudtunk szerezni azokon a mérkőzéseken, holott a helyzeteink megvoltak, ugyanakkor sikerült bebizonyítani, hogy ez csak egy kisebb hullámvölgy volt.

Valóban, mindez immár cáfolhatatlan tény. Mindemellett nem elhanyagolható szempont, hogy a Mada egy esztendeje önként lépett vissza a megyei első osztálytól, ahol meghatározó erőnek számított. Ennek következtében viszont frontemberek távoztak, vagyis előről kellett kezdeni mindent. A jelek szerint a szükségből is erényt tudtak kovácsolni.

– Azt mondom, mindegy milyen szinten, első helyen zárni mindig jó érzés – elmélkedett Szőke István. – Ráadásul a három megye kettes csoport közül talán ez volt a legnehezebb, mivel több csapat hajtott a bajnoki címre, amit mi tudtunk begyűjteni. Hozzáteszem, a tavaly nyáron történt jelentős változások után csaknem teljesen új kerettel harcoltuk ki ezt a diadalt, majd igazi csapatként futballoztunk végig szezont. Akkor sem rogytunk meg, amikor rosszabb periódusba kerültünk. Itt említeném meg, köszönjük a támogatóknak, a város vezetőségének, külön Kálmán Béla polgármester úrnak, hogy kitartottak mellettünk, mi pedig igyekeztünk rászolgálni a bizalomra.

Információnk szerint a Nyírmada nem vállalja a megyei első osztályú szereplést.

KM-KT

Címkék: , ,hirdetés