Nyírpazony új kenyere

Akt.:
A tér színpada körül mindig talál enni-innivalót is a fesztiválozó közönség. Képünk még a mesterségek ünnepén készült
A tér színpada körül mindig talál enni-innivalót is a fesztiválozó közönség. Képünk még a mesterségek ünnepén készült
Nyírpazony – Testvértelepülési megállapodást is aláírnak e napon a szlovákiai Nagygéressel.

Emlékezetesnek ígérkező fesztivállal ünneplik az államalapító Szent István király és az új kenyér napját Nyírpazonyban augusztus 20-án.

Már idejekorán megnyitja „kapuit” a Batári park, ugyanis 8.40-től a hivatalos ceremóniával – amelybe a köszön­tőszavak, az ökumenikus istentisztelet, a kenyérszentelés mellé még emlékplakett-­átadás, testvértelepülési megállapodás és a tiszta udvarok, rendes házak díjazása is befér – kezdődik el az ünnep.

A délelőtt ezúttal is elsősorban a kisebbeké, a Színi Károly Általános Iskola csoportjai és a Vidám Manók produkciója mellett lesz cukorágyú és gyermekszépségverseny. A déli harangszó után már az össznépi mulatsághoz hangolnak a Nyírségi Lavina Zenekar muzsikusai, és a helyi Nők Klubjának fellépése után igazi közönségcsalogató csemege lesz a dumaszínház, a karaoke verseny és a kutyás bemutató, a Freestyle Show-ról és Mrs. Columbo műsoráról nem is beszélve. Tizenkilenc óra után bizonyára már együtt énekli a nagyközönség az Afrika című slágert a sztárvendég KFT zenekarral. A nap folyamán természetesen hagyományőrző rajzverseny is szerepel a kínálatban.

– KM –
hirdetés