Nyírtelek: régi-új polgármester

Szőkéné Gerda Anett is leadta a szavazatát
Szőkéné Gerda Anett is leadta a szavazatát
Nyírtelek – A 2010. október 3-án Nyírtelek városban megtartott helyi önkormányzati képviselők és polgármester választásánál a polgármester-választás eredménytelen volt, mert a legtöbb szavazatot szerző két polgármesterjelölt azonos számú szavazatot (1036-ot) kapott.

Így törvény rendelkezései értelmében a helyi választási bizottság január 16-ra időközi választást tűzött ki. Ezen Kovács Judit, Fidesz-KDNP jelöltje, valamint Magyar László, MSZP szállt ringbe a város első embere címért. Reggel 7 órakor a 7200 lelkes település hat szavazókörében kezdődhetett meg a voksolás.

– A nap folyamán a választás zavartalanul zajlott, a helyi választási bizottsághoz nem érkezett semmiféle észrevétel – tudtuk meg dr. Kiss Elektől, a helyi választási iroda vezetőjétől. – 5723 választóból 2612-en mentek el voksolni. A két induló közül az időközi választást Magyar László (MSZP) nyerte 1508 szavazattal, Kovács Judit (FIDESZ-KDNP) 1084 szavazatot kapott. A választás végeredménye nem jogerős, mert kettő nap jogorvoslati határidő áll a felek rendelkezésére.

– Köszönöm a választópolgároknak, hogy nagy számban részt vettek az időközi választáson, és hogy egy döntetlen után ilyen nagyarányú győzelmet tudtam aratni. A fiatal városunkban van bőven teendő, folytatjuk a megkezdett munkát – mondta Magyar László a régi-új polgármester.
hirdetés